Pizza con Speck e Rucola speck sonkával és friss rukkolával

Pizza con Speck e Rucola

A Pizza con Speck e Rucola egy hagyományos olasz pizza, amely Észak-Olaszország ízeit idézi meg. A speck egy különleges füstölt sonka, amelyet Dél-Tirolban készítenek, és enyhén füstös íze tökéletesen harmonizál a friss rukkolával és az olvasztott sajttal. Ez a pizza kiváló választás azok számára, akik szeretik a sós és friss ízek egyensúlyát. Képzeld el, ahogy a sütőből kivett pizza illata betölti a konyhát, a speck sonka enyhén átmelegszik a forró tésztán, miközben a rukkola frissessége egyensúlyba hozza az ízeket. Ez a pizza tökéletes választás egy könnyed, mégis ízgazdag vacsorához!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Finomliszt
325 ml Víz
10 g
3 g Száraz élesztő
20 ml Extra szűz olívaolaj
250 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Speck sonka
50 g Rukkola
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
5 g Oregánó
2 g Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Adj hozzá langyos vizet és az extra szűz olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg rugalmas és sima lesz. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tészta akkor jó, ha nyújtáskor nem szakad el könnyen.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és ha van pizzaköved, helyezd be melegedni. Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen kör alakúra.

    Ha nincs pizzaköved, használhatsz egy vastagabb sütőlemezt, amit szintén előmelegítesz.

    4

    Kend meg a pizza tésztáját paradicsomszósszal, majd szórd meg apróra vágott fokhagymával, oregánóval és frissen őrölt fekete borssal.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, amit előzőleg fűszerezel.

    5

    Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal, majd tépd vagy szeleteld a mozzarellát, és helyezd rá.

    A parmezán helyett használhatsz grana padanot is.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7-10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek, és a mozzarella szépen megolvad.

    A sütés vége felé érdemes grill fokozaton rápirítani a sajtot.

    7

    Amikor a pizza elkészült, helyezd rá a friss speck sonkaszeleteket és a rukkolát, majd locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal.

    A speck sonkát és a rukkolát a sütés után tedd rá, hogy megőrizzék a frissességüket és ne száradjanak ki.

    8

    Azonnal tálald, hogy a sonka és a rukkola frissességét megőrizze.

    Azonnal tálalva a legfinomabb, mert a rukkola nem esik össze a melegtől.