Pizza Greca feta sajttal, fekete olívával és friss paradicsommal

Pizza Greca – Görög stílusú, feta, olíva

A Pizza Greca a görög konyha egyik legnépszerűbb alapanyagait, a feta sajtot és az olajbogyót ötvözi egy ropogós pizzában. A mediterrán ízek harmóniája, a friss paradicsom, az oregánó és az olívaolaj tökéletes kiegészítést adnak ehhez az egyszerű, de ízletes fogáshoz. Ideális választás könnyed vacsorákra vagy baráti összejövetelekre, amely garantáltan elhozza Görögország ízeit az asztalodra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
100 ml Paradicsomszósz
150 g Feta sajt
50 g Fekete olajbogyó
100 g Friss paradicsom (szeletelve)
50 g Vöröshagyma (vékony szeletekben)
5 g Friss oregano
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsibe. Kend meg a tésztát paradicsomszósszal egyenletesen, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.

    A széleket hagyd szabadon, hogy a pizza szép magasra fel tudjon jönni.

    3

    Helyezd a paradicsomszeleteket a paradicsomszószra, majd szórd meg feta sajttal.

    A paradicsomszeleteket vékonyra vágd, hogy könnyen megsüljenek.

    4

    Adj hozzá fekete olajbogyókat és vékonyra szeletelt vöröshagymát a pizza tetejére.

    A vöröshagymát vékonyra szeleteld, hogy a sütés során megpuhuljon.

    5

    Szórd meg friss oregánóval és locsold meg a pizzát olívaolajjal, hogy autentikus görög ízvilágot kapjon.

    A friss oregánó helyett szárított oregánót is használhatsz, de a friss íze intenzívebb.

    6

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a feta sajt kissé megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

    7

    Sütés után azonnal tálald, hogy a görög ízek frissen érvényesüljenek.

    Azonnali tálalással elkerülheted, hogy a tészta megpuhuljon és a feltétek elveszítsék a frissességüket.