Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.
A pizzatészta elkészítéséhez használj jó minőségű lisztet, és figyelj a megfelelő hőmérsékletű vízre (kb. 30-35°C), hogy az élesztő megfelelően működjön.
Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet: aprítsd fel a perui paprikát, az avokádót és a friss koriandert.
Az avokádót csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására megkeseredhet. A koriandert is frissen szórd rá a tálaláskor.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.
Ha pizzakövet használsz, helyezd a sütőbe már a bekapcsoláskor, hogy az is felmelegedjen. Ez segít a tészta ropogósra sülésében.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd meg a parmezán sajttal és a perui paprikával.
A paradicsomszószt ne vidd túl közel a tészta széléhez, hogy a széle szépen megemelkedjen és ropogósra süljön.
Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után helyezd rá az avokádót és szórd meg friss korianderrel. Locsold meg olívaolajjal a tetejét.
Az olívaolajjal való meglocsolás kiemeli az ízeket és szép fényt ad a pizzának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.