Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy tepsibe.
A tepsit érdemes előzőleg kivajazni vagy sütőpapírral bélelni, hogy a tészta ne ragadjon le.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A paradicsomszószhoz adhatsz egy kevés fokhagymát vagy oregánót is az íz fokozása érdekében.
Mosd meg a zöldségeket, és vágd fel őket vékony szeletekre. A spárgát vágd kb. 4-5 cm-es darabokra.
A zöldségeket vágd egyenletesen vékonyra, hogy egyszerre süljenek meg a pizzán.
Helyezd a zöldségeket egyenletesen a paradicsomszószra, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A zöldségeket ne rakd túl sűrűn, hogy a sajt is rendesen meg tudjon olvadni.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.
Az olívaolaj extra ízt és fényességet ad a pizzának. A bazsalikomleveleket a sütés előtt is rászórhatod, de sütés után frissebben mutat.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on 12-15 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára olvad és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő a sütő típusától függően változhat, ezért figyelj oda, hogy a tészta ne égjen meg.
Miután elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pár percig hűlni. Tálald forrón.
A pizzát érdemes egy vágódeszkán vagy pizzalapáton tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.