Pizza Primavera tavaszi zöldségekkel és bazsalikommal

Pizza Primavera

A Pizza Primavera egy friss és egészséges olasz pizza, amelyet a szezonális tavaszi zöldségek inspiráltak. Az olasz konyha gazdag hagyományai között a frissesség és a helyi alapanyagok használata mindig előkelő helyen szerepel. Ez a pizza tökéletesen tükrözi a tavaszi időszak könnyedségét és színeit, miközben ízletes és laktató. Tökéletes választás egy családi vacsorához vagy egy baráti összejövetelre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
100 g Friss spárga
100 g Cukkini
1 db Paprika
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
10 levél Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy tepsibe.

    A tepsit érdemes előzőleg kivajazni vagy sütőpapírral bélelni, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A paradicsomszószhoz adhatsz egy kevés fokhagymát vagy oregánót is az íz fokozása érdekében.

    3

    Mosd meg a zöldségeket, és vágd fel őket vékony szeletekre. A spárgát vágd kb. 4-5 cm-es darabokra.

    A zöldségeket vágd egyenletesen vékonyra, hogy egyszerre süljenek meg a pizzán.

    4

    Helyezd a zöldségeket egyenletesen a paradicsomszószra, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A zöldségeket ne rakd túl sűrűn, hogy a sajt is rendesen meg tudjon olvadni.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    Az olívaolaj extra ízt és fényességet ad a pizzának. A bazsalikomleveleket a sütés előtt is rászórhatod, de sütés után frissebben mutat.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on 12-15 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára olvad és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő a sütő típusától függően változhat, ezért figyelj oda, hogy a tészta ne égjen meg.

    7

    Miután elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pár percig hűlni. Tálald forrón.

    A pizzát érdemes egy vágódeszkán vagy pizzalapáton tálalni.