Pizza Primavera tavaszi zöldségekkel és bazsalikommal

Pizza Primavera

A Pizza Primavera egy friss Ă©s egĂ©szsĂ©ges olasz pizza, amelyet a szezonĂĄlis tavaszi zöldsĂ©gek inspirĂĄltak. Az olasz konyha gazdag hagyomĂĄnyai között a frissessĂ©g Ă©s a helyi alapanyagok hasznĂĄlata mindig elƑkelƑ helyen szerepel. Ez a pizza tökĂ©letesen tĂŒkrözi a tavaszi idƑszak könnyedsĂ©gĂ©t Ă©s szĂ­neit, miközben Ă­zletes Ă©s laktatĂł. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy csalĂĄdi vacsorĂĄhoz vagy egy barĂĄti összejövetelre.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 g Pizza tĂ©szta
⭕ 100 g Friss spárga
⭕ 100 g Cukkini
⭕ 1 db Paprika
⭕ 150 ml Paradicsomszósz
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 10 levĂ©l Friss bazsalikom
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    NyĂșjtsd ki a pizza tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten, Ă©s helyezd egy tepsibe.

    A tepsit Ă©rdemes elƑzƑleg kivajazni vagy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelni, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le.

    2

    Kend meg a tésztåt paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A paradicsomszószhoz adhatsz egy kevés fokhagymåt vagy oregånót is az íz fokozåsa érdekében.

    3

    Mosd meg a zöldsĂ©geket, Ă©s vĂĄgd fel Ƒket vĂ©kony szeletekre. A spĂĄrgĂĄt vĂĄgd kb. 4-5 cm-es darabokra.

    A zöldsĂ©geket vĂĄgd egyenletesen vĂ©konyra, hogy egyszerre sĂŒljenek meg a pizzĂĄn.

    4

    Helyezd a zöldségeket egyenletesen a paradicsomszószra, majd szórd meg reszelt mozzarellåval.

    A zöldsĂ©geket ne rakd tĂșl sƱrƱn, hogy a sajt is rendesen meg tudjon olvadni.

    5

    Locsold meg a pizzåt olívaolajjal, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    Az olĂ­vaolaj extra Ă­zt Ă©s fĂ©nyessĂ©get ad a pizzĂĄnak. A bazsalikomleveleket a sĂŒtĂ©s elƑtt is rĂĄszĂłrhatod, de sĂŒtĂ©s utĂĄn frissebben mutat.

    6

    SĂŒsd a pizzĂĄt elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 220°C-on 12-15 percig, vagy amĂ­g a sajt aranybarnĂĄra olvad Ă©s a tĂ©szta ropogĂłs lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒggƑen vĂĄltozhat, ezĂ©rt figyelj oda, hogy a tĂ©szta ne Ă©gjen meg.

    7

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, vedd ki a sĂŒtƑbƑl, Ă©s hagyd pĂĄr percig hƱlni. TĂĄlald forrĂłn.

    A pizzåt érdemes egy vågódeszkån vagy pizzalapåton tålalni.