MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsit.
A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza, hogy a pizza letapadjon a tepsire, Ă©s könnyebbĂ© teszi a takarĂtĂĄst.
NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt, Ă©s helyezd a tepsire. Kend meg a tĂ©sztĂĄt paradicsomszĂłsszal egyenletesen, ĂŒgyelve arra, hogy a szĂ©leket szabadon hagyd.
Ha nincs kĂ©sz paradicsomszĂłszod, hasznĂĄlhatsz passzĂrozott paradicsomot, amit fƱszerezel bazsalikommal, oregĂĄnĂłval Ă©s egy kis fokhagymĂĄval.
Helyezd a paradicsomszeleteket a paradicsomszĂłszra, majd szĂłrd meg a reszelt mozzarellĂĄval.
A paradicsomszeleteket vékonyra vågd, hogy ne åztassåk el a tésztåt.
Adj hozzå fekete olajbogyókat, és szórd meg a provence-i fƱszerkeverékkel.
A provence-i fƱszerkeverĂ©k helyett hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂtott rozmaringot, kakukkfĂŒvet Ă©s bazsalikomot is.
Locsold meg a pizzĂĄt olĂvaolajjal, majd sĂŒsd az elĆmelegĂtett sĂŒtĆben 12-15 percig, amĂg a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a sajt megolvad.
Az olĂvaolajjal valĂł meglocsolĂĄs sĂŒtĂ©s elĆtt segĂt abban, hogy a tĂ©szta ropogĂłsabb legyen.
SĂŒtĂ©s utĂĄn szĂłrd meg friss bazsalikomlevelekkel, Ă©s azonnal tĂĄlald.
A friss bazsalikomleveleket csak a sĂŒtĂ©s utĂĄn tedd rĂĄ, mert a hĆ hatĂĄsĂĄra elveszĂtik az aromĂĄjukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.