Pizza Provençale paradicsommal, fekete olívåval és provence-i fƱszerekkel

Pizza Provençale – Francia, paradicsom, olĂ­va, provence-i fƱszerek

A Pizza Provençale a dĂ©l-franciaorszĂĄgi Provence rĂ©giĂł Ă­zvilĂĄgĂĄt idĂ©zi meg. A friss paradicsom, fekete olĂ­vĂĄk Ă©s provence-i fƱszerek tökĂ©letes kombinĂĄciĂłja egy könnyƱ, mĂ©gis Ă­zletes pizzĂĄt eredmĂ©nyez. Ez az egyszerƱ recept a mediterrĂĄn konyha kedvelƑinek kĂ©szĂŒlt, akik szeretnĂ©k az otthonukba hozni a napsĂŒtötte Provence hangulatĂĄt. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs vacsorapartikhoz vagy egy könnyed ebĂ©dhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db PizzatĂ©szta
⭕ 100 ml Paradicsomszósz
⭕ 150 g Friss paradicsom (szeletelve)
⭕ 50 g Fekete olajbogyó
⭕ 150 g Mozzarella sajt
⭕ 5 g Provence-i fƱszerkeverĂ©k
⭕ 10 g Friss bazsalikomlevĂ©l
⭕ 10 ml Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsit.

    A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a pizza letapadjon a tepsire, Ă©s könnyebbĂ© teszi a takarĂ­tĂĄst.

    2

    NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt, Ă©s helyezd a tepsire. Kend meg a tĂ©sztĂĄt paradicsomszĂłsszal egyenletesen, ĂŒgyelve arra, hogy a szĂ©leket szabadon hagyd.

    Ha nincs kész paradicsomszószod, hasznålhatsz passzírozott paradicsomot, amit fƱszerezel bazsalikommal, oregånóval és egy kis fokhagymåval.

    3

    Helyezd a paradicsomszeleteket a paradicsomszĂłszra, majd szĂłrd meg a reszelt mozzarellĂĄval.

    A paradicsomszeleteket vékonyra vågd, hogy ne åztassåk el a tésztåt.

    4

    Adj hozzå fekete olajbogyókat, és szórd meg a provence-i fƱszerkeverékkel.

    A provence-i fƱszerkeverĂ©k helyett hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂ­tott rozmaringot, kakukkfĂŒvet Ă©s bazsalikomot is.

    5

    Locsold meg a pizzĂĄt olĂ­vaolajjal, majd sĂŒsd az elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 12-15 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a sajt megolvad.

    Az olĂ­vaolajjal valĂł meglocsolĂĄs sĂŒtĂ©s elƑtt segĂ­t abban, hogy a tĂ©szta ropogĂłsabb legyen.

    6

    SĂŒtĂ©s utĂĄn szĂłrd meg friss bazsalikomlevelekkel, Ă©s azonnal tĂĄlald.

    A friss bazsalikomleveleket csak a sĂŒtĂ©s utĂĄn tedd rĂĄ, mert a hƑ hatĂĄsĂĄra elveszĂ­tik az aromĂĄjukat.