Pizza Pugliese vöröshagymával és szardellával

Pizza Pugliese – Pugliából, vöröshagyma és szardella

A Pizza Pugliese Puglia régió híres specialitása, amely egyszerű, de intenzív ízekkel hódít. A vékonyra szeletelt vöröshagyma édessége és a szardella sós aromája tökéletes harmóniát alkot. Ez az autentikus pizza otthon is könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy baráti vacsorához vagy családi összejövetelhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Vöröshagyma
50 g Szardella filé
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó
5 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a tökéletes pizza elkészítéséhez. Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát a kívánt méretre, ügyelve arra, hogy a szélek kissé vastagabbak maradjanak.

    A vastagabb szélek megakadályozzák, hogy a feltétek kifolyjanak, és ropogósabb lesz a pizza.

    3

    Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, és szórd meg szárított oregánóval.

    Ne tegyél túl sok szószt, mert elázhat a tészta. A szárított oregánót érdemes a szósszal együtt feltenni, hogy jobban átjárja az íze.

    4

    Vékonyan szeleteld fel a vöröshagymát, és oszd el egyenletesen a paradicsomszósz tetején.

    A vékonyra szeletelt hagyma hamarabb megpuhul a sütőben, és nem lesz túl erős az íze.

    5

    Helyezd a szardella filéket a hagymaréteg tetejére, majd szórd meg a mozzarellával.

    A szardella íze elég intenzív, ezért ne tegyél túl sokat belőle. A mozzarella egyenletesen oszlik el, így minden szeletre jut belőle.

    6

    Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj oda, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, mint a tészta megsülne, takard le alufóliával.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A friss bazsalikom és az olívaolaj feldobja a pizza ízét. A bazsalikomot csak tálalás előtt tedd rá, mert a hő hatására elveszíti az aromáját.