Szibériai vadászhúsos pizza

Pizza Siberian Style – Vadászhúsos

A szibériai vadászhúsos pizza az orosz tajga vadételeit idézi meg egy modern pizzán. A vadászhús és az erdei gomba kombinációja az orosz konyha autentikus ízeit hozza az asztalra, miközben a pizzatészta ropogós alapot biztosít ehhez a tartalmas fogáshoz. A friss kakukkfű aromája és a sajt krémessége teszi igazán felejthetetlenné ezt a receptet. Ideális választás egy különleges vacsorához, ha valami újat szeretnél kipróbálni, miközben az autentikus szibériai ízeket élvezheted.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 g Tejföl
200 g Vadászhús (pl. szarvas, vaddisznó)
1 db Piros hagyma
100 g Erdei gomba
150 g Reszelt sajt
10 ml Olívaolaj
5 g Friss kakukkfű
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és helyezd a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nincs sütőpapírod, vékonyan kend ki a tepsit olajjal vagy szórd meg liszttel.

    2

    Keverd össze a tejfölt egy csipet sóval és borssal, majd kend el a pizzatészta tetején egyenletesen.

    A tejföl helyett használhatsz crème fraîche-t vagy görög joghurtot is.

    3

    Szeleteld vékonyra a piros hagymát, és tisztítsd meg az erdei gombát. A gombát apróbb darabokra vágva oszd el a tésztán.

    A hagymát és a gombát vékonyra szeletelve gyorsabban átsülnek a pizzán. Használhatsz különböző típusú erdei gombákat.

    4

    A vadászhúst vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágva helyezd el a gombák tetején.

    A vadászhús lehet szarvas, vaddisznó vagy más vadból készült felvágott. Ha nincs vadászhúsod, használhatsz füstölt sonkát is.

    5

    Szórd meg az egészet reszelt sajttal, és hintsd meg friss kakukkfűvel.

    A kakukkfű jól illik a vadászhúshoz és a gombához. Használhatsz más fűszernövényeket is, például rozmaringot vagy zsályát.

    6

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő a sütődtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a sajt megolvadt és a tészta aranybarna.

    7

    A sütőből kivéve hagyd kissé hűlni, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A pizza könnyebben szeletelhető, ha hagyod egy kicsit hűlni. Tálalhatod tejföllel vagy tormával is.