A Pizzás csiga egy olyan étel, amely tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához vagy uzsonnára. A tészta lágy, a töltelék pedig gazdag paradicsomos, sajtos és fűszeres ízekben. Az ételt könnyen el lehet készíteni, és mindig sikert arat a család körében. A pizzás csiga az egyik olyan étel, amelyet a gyerekek is imádnak, hiszen a formája és az ízei miatt különleges élményt ad minden falat.
Ez a kis étkezési finomság nemcsak finom, de igazán praktikus is. Tökéletes választás lehet egy hétvégi piknikhez, de akár születésnapi bulikon is remekül mutat az asztalon. A pizzás csiga minden falatjában egy kis darab Itália, hiszen a klasszikus pizzás ízvilágot egy könnyedebb, tésztás formában tálaljuk.
Nyújtsd ki a leveles tésztát, és kend meg a paradicsomszósszal.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, hogy ne ragadjon le. A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el.
Szórd meg reszelt sajttal, apróra vágott sonkával, majd fűszerezd oregánóval, sóval és borssal.
Használhatunk bármilyen pizzaszószt és feltétet ízlés szerint. A lényeg, hogy ne tegyünk túl sok feltétet, mert akkor nehéz lesz feltekerni a tésztát.
Tekerd fel a tésztát szorosan, majd vágd kb. 1 cm vastag szeletekre.
A tésztát minél szorosabban tekerjük fel, hogy a csigák szépek legyenek. Éles késsel vágjuk a szeleteket, hogy ne nyomódjanak össze.
Helyezd a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a felvert tojással a tetejüket.
A tojás segít, hogy a csigák szép aranybarnák legyenek. A sütőpapír megakadályozza, hogy a csigák leragadjanak.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A sütési idő sütőfüggő, figyeljük a csigákat, hogy ne égjenek meg.
Hagyd kihűlni, és tálald melegen vagy hidegen.
A pizzás csigák melegen a legfinomabbak, de hidegen is nagyon jók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.