A Pizzás kifli egy igazán finom és gyors snack, amely a pizza és a kifli tökéletes kombinációja. Ez az étel a pizza ízvilágát hozza el egy egyszerű, könnyen elkészíthető formában. A pizzás kifli nemcsak iskolai uzsonnának, hanem bármilyen családi összejövetelre is remek választás, hiszen mindenki szereti a pizzát, és ebben a formában gyorsan és egyszerűen fogyasztható.
A pizzás kifli elkészítése során a kiflit töltik meg pizzás feltétekkel, mint sajt, sonka, paprika és paradicsomszósz, majd a kiflit sütőben aranybarnára pirítják. A végeredmény egy ínycsiklandó falat, amely könnyedén elnyeri mindenki tetszését. Ez az étel tökéletes választás egy gyors vacsorához, vagy bármilyen könnyű étkezéshez, amelyet mindenki imádni fog.
Langyosítsd meg a tejet, keverd bele az élesztőt és a cukrot, majd hagyd felfutni.
A tej ne legyen túl meleg, mert az elpusztítja az élesztőt. Akkor jó, ha az ujjad beledugva nem éget.
Keverd össze a lisztet, sót és vajat, majd add hozzá az élesztős tejet. Gyúrd össze, és hagyd kelni 1 órán át.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát, és vágd háromszögekre. A háromszögek szélesebb végére tegyél egy kanál paradicsomszószt, reszelt sajtot és szórd meg oregánóval.
A paradicsomszósz helyett használhatsz pizzaszószt is. A töltelékbe tehetsz sonkát, gombát vagy más kedvenc feltétet is.
Tekerd fel a háromszögeket kifli alakúra, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Ügyelj arra, hogy a kiflik végei alulra kerüljenek, így nem fognak szétnyílni sütés közben.
Hagyd a kifliket még 20 percig kelni, majd kend meg tojással, és süsd 180°C-on aranybarnára, kb. 20-25 perc alatt.
A tojással való megkenés szép színt ad a kifliknek. Ha nincs tojásod, kenheted tejjel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.