A padlizsánokat vágd félbe, és süsd meg 200°C-on 25-30 percig, amíg megpuhul.
A padlizsánokat villával szurkálhatod meg, hogy gyorsabban átsüljön.
Miután a padlizsán megsült, hagyd kihűlni, majd kanállal kanalazd ki a húsát.
A padlizsán húsát egy fakanállal könnyen eltávolíthatod, ha elég puha.
A padlizsánhúst tedd egy tálba, és add hozzá a felaprított fokhagymát, diót, gránátalmamagot, koriandert, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot.
A diót piríthatod egy serpenyőben egy kicsit, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
Mindent jól keverj össze, majd ha szükséges, adj hozzá egy kis vörösbor ecetet, hogy pikáns ízt adjon.
Az ecet segít egyensúlyba hozni a padlizsán ízét, de ne használj túl sokat belőle.
A pkhali keveréket tálald kis falatokra formálva, és díszítsd gránátalmával és korianderrel.
A pkhali frissen, hidegen a legfinomabb, így előre elkészítheted és hűtőben tárolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.