Pkhali padlizsánnal, dióval és gránátalmával díszítve

Pkhali padlizsánnal

A Pkhali egy hagyományos grúz étel, amelyet különböző zöldségekkel, dióval és fűszerekkel készítenek. A padlizsános változata különösen népszerű, mivel a padlizsán gazdag, füstös íze tökéletesen illik a fokhagymával, dióval és gránátalmával. A pkhali nemcsak finom, hanem tápanyagokban gazdag is, így ideális választás egy könnyű, egészséges étkezéshez. A grúz konyha friss ízei és fűszerei az ételt különlegessé teszik, és egy igazi ínycsiklandó élményt nyújtanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Gránátalmamag
1 csokor Friss koriander
50 g Dió
2 ek. Olívaolaj
1 db Citrus (lime vagy citrom)
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ek. Vörösbor ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd félbe, és süsd meg 200°C-on 25-30 percig, amíg megpuhul.

    A padlizsánokat villával szurkálhatod meg, hogy gyorsabban átsüljön.

    2

    Miután a padlizsán megsült, hagyd kihűlni, majd kanállal kanalazd ki a húsát.

    A padlizsán húsát egy fakanállal könnyen eltávolíthatod, ha elég puha.

    3

    A padlizsánhúst tedd egy tálba, és add hozzá a felaprított fokhagymát, diót, gránátalmamagot, koriandert, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot.

    A diót piríthatod egy serpenyőben egy kicsit, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

    4

    Mindent jól keverj össze, majd ha szükséges, adj hozzá egy kis vörösbor ecetet, hogy pikáns ízt adjon.

    Az ecet segít egyensúlyba hozni a padlizsán ízét, de ne használj túl sokat belőle.

    5

    A pkhali keveréket tálald kis falatokra formálva, és díszítsd gránátalmával és korianderrel.

    A pkhali frissen, hidegen a legfinomabb, így előre elkészítheted és hűtőben tárolhatod.