Az almákat hámozd meg, majd reszeld le őket, és tedd félre.
A reszelt alma gyorsan kiengedi a levét, ezért egy szűrőn hagyhatod, hogy a felesleges folyadék elfolyjon.
A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral egy tálban, amíg habos és világos nem lesz.
A cukrot alaposan keverd el, hogy ne maradjon benne szemcsés anyag.
Add hozzá a tejet, az olajat, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót, majd keverd jól össze.
A sütőpor biztosítja, hogy a tészta levegős legyen, és ne legyen túl nehéz.
A lisztet fokozatosan add hozzá, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
Ha túl sűrű a tészta, egy kis tejet is adhatunk hozzá.
A reszelt almát add a tésztához, és keverd jól össze, hogy minden egyes darab átvegye a tészta ízét.
Ha szeretnéd, a tésztát ízesítheted egy kevés citromlével, hogy frissebb ízt adjon.
A tésztát öntsd egy sütőformába, és simítsd el a tetejét.
A formát érdemes vajjal kikenteni, vagy sütőpapírral bélelni, hogy könnyen ki lehessen venni a kész pitét.
Süsd 30-40 percig 180°C-on, amíg a teteje aranybarnára sül és egy tűt belehúzva tisztán jön ki.
A sütési idő változhat, ezért érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan megsült-e a tészta.
Miután megsült, hagyd kihűlni a pitét, majd szeleteld fel, és tálald.
A sült pite még finomabb, ha friss tejszínhabbal tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.