Plăcintă almával, aranybarna tésztával

Plăcintă almával

A plăcintă almával egy hagyományos román sütemény, amelyet gyakran készítenek a vidéki háztartásokban. Az alma és a fahéj kombinációja, valamint a puha tészta minden falatban otthoni ízeket idéz. Az almás pite az édesanyák és nagymamák specialitása, és ez az étel remek választás egy délutáni tea mellé. Az édes tészta és az almás töltelék minden falatban friss és édes élményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
4 db Alma
250 g Liszt
150 g Cukor
2 db Tojás
200 ml Tej
1 csomag Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 csomag Vaníliás cukor
2 ek. Olaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozd meg, majd reszeld le őket, és tedd félre.

    A reszelt alma gyorsan kiengedi a levét, ezért egy szűrőn hagyhatod, hogy a felesleges folyadék elfolyjon.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral egy tálban, amíg habos és világos nem lesz.

    A cukrot alaposan keverd el, hogy ne maradjon benne szemcsés anyag.

    3

    Add hozzá a tejet, az olajat, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót, majd keverd jól össze.

    A sütőpor biztosítja, hogy a tészta levegős legyen, és ne legyen túl nehéz.

    4

    A lisztet fokozatosan add hozzá, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrű a tészta, egy kis tejet is adhatunk hozzá.

    5

    A reszelt almát add a tésztához, és keverd jól össze, hogy minden egyes darab átvegye a tészta ízét.

    Ha szeretnéd, a tésztát ízesítheted egy kevés citromlével, hogy frissebb ízt adjon.

    6

    A tésztát öntsd egy sütőformába, és simítsd el a tetejét.

    A formát érdemes vajjal kikenteni, vagy sütőpapírral bélelni, hogy könnyen ki lehessen venni a kész pitét.

    7

    Süsd 30-40 percig 180°C-on, amíg a teteje aranybarnára sül és egy tűt belehúzva tisztán jön ki.

    A sütési idő változhat, ezért érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan megsült-e a tészta.

    8

    Miután megsült, hagyd kihűlni a pitét, majd szeleteld fel, és tálald.

    A sült pite még finomabb, ha friss tejszínhabbal tálalod.