A lisztet egy tálban keverd össze a sóval és az élesztővel. Add hozzá a vajat, majd a tejet és a tojásokat, és gyúrd sima tésztává.
A tészta ne legyen túl ragacsos, de ne is túl kemény, ha szükséges, adj hozzá még egy kis tejet.
A tésztát letakarva pihentesd 30-40 percig, hogy megkeljen.
A tészta kelesztése fontos lépés, így érdemes meleg helyen pihentetni, hogy gyorsan megkeljen.
A diót apróra vágd, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral.
Ha finomabb diót szeretnél, megpiríthatod egy serpenyőben, mielőtt belekevered a töltelékbe.
A megkelt tésztát oszd két részre, és nyújtsd ki őket, hogy két egyenlő nagyságú lapot kapj.
Ha nem tudod egyenletesre nyújtani, pihentesd még egy kicsit a tésztát, hogy rugalmasabb legyen.
Az egyik tésztalapot tedd egy sütőformába, és halmozd rá a diótölteléket, majd tedd rá a másik tésztalapot.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el, hogy minden falat gazdag dióval legyen tele.
A tetejét is kend meg egy tojással, hogy szép aranybarna legyen sütés után.
A tojás felhordása előtt villával kicsit lyukassz meg a tésztát, hogy a gőz távozni tudjon.
Süsd 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül.
Ha a teteje túl gyorsan megpirul, takard le alufóliával, hogy a belseje is átsüljön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.