A hagymát apróra vágd, a sárgarépát pedig vékony csíkokra szeleteld. A húst kockázd fel egyenletes darabokra.
A hús darabok ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen átsüljenek.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a húst, és pirítsd meg, amíg minden oldala aranybarnára nem sül.
A húsnak ropogós külsőt kell kapnia, hogy gazdagabb ízt adjon a rizsnek.
Tedd hozzá a sárgarépát, köményt, sót és borsot, majd keverd össze. Főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A sárgarépát ne főzd túl, hogy megőrizze a textúráját.
Add hozzá a rizst, és alaposan keverd össze. Öntsd fel vízzel, és hozd felforrni.
A rizst alaposan keverd el, hogy ne ragadjon össze főzés közben.
Csökkentsd a hőt, és fedd le a lábast. Főzd a rizst 20-25 percig, amíg megpuhul.
Ne keverd meg a rizst, miközben fő, hogy ne törjön össze.
Amikor a rizs megpuhult, szórd rá a mazsolát, és hagyd még 5 percig pihenni, hogy a mazsola megpuhuljon.
A mazsola édes ízt ad, de ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne égjen meg.
Tálald a plovot melegen, és ízesítsd friss korianderrel vagy más friss fűszerekkel.
A koriander friss fűszerességet ad az ételnek, de ha nem szereted, más zöldfűszert is használhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.