Plov mazsolával, gazdag rizsétel sárgarépával és fűszerekkel

Plov mazsolával

A plov, más néven piláf, egy hagyományos közép-ázsiai étel, amelyet rizsből, hússal és fűszerekkel készítenek. A mazsola különleges édességet ad a plovnak, és a sárgarépával együtt gazdag ízeket kínál. A plov egy ínycsiklandó étel, amelyet különböző variációkban készítenek, de a közép-ázsiai konyhában a marhahúsos változat az egyik legismertebb. Az étel gazdag és tápláló, ideális választás egy kiadós étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
400 g Hús (marha vagy birka)
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
100 g Mazsola
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát apróra vágd, a sárgarépát pedig vékony csíkokra szeleteld. A húst kockázd fel egyenletes darabokra.

    A hús darabok ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen átsüljenek.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a húst, és pirítsd meg, amíg minden oldala aranybarnára nem sül.

    A húsnak ropogós külsőt kell kapnia, hogy gazdagabb ízt adjon a rizsnek.

    4

    Tedd hozzá a sárgarépát, köményt, sót és borsot, majd keverd össze. Főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A sárgarépát ne főzd túl, hogy megőrizze a textúráját.

    5

    Add hozzá a rizst, és alaposan keverd össze. Öntsd fel vízzel, és hozd felforrni.

    A rizst alaposan keverd el, hogy ne ragadjon össze főzés közben.

    6

    Csökkentsd a hőt, és fedd le a lábast. Főzd a rizst 20-25 percig, amíg megpuhul.

    Ne keverd meg a rizst, miközben fő, hogy ne törjön össze.

    7

    Amikor a rizs megpuhult, szórd rá a mazsolát, és hagyd még 5 percig pihenni, hogy a mazsola megpuhuljon.

    A mazsola édes ízt ad, de ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne égjen meg.

    8

    Tálald a plovot melegen, és ízesítsd friss korianderrel vagy más friss fűszerekkel.

    A koriander friss fűszerességet ad az ételnek, de ha nem szereted, más zöldfűszert is használhatsz.