Poffertjes tálalva

Poffertjes

A poffertjes a holland konyha egyik legismertebb édessége, amelyet évszázadok óta készítenek, különösen ünnepi vásárokon és piacokon. Az apró, kerek palacsinták tésztája élesztővel készül, amelytől extra puha és könnyed lesz. Hagyományosan egy speciális sütőformában sütik, amely biztosítja az egyenletes alakot és a tökéletes állagot. A poffertjes-t általában porcukorral és olvasztott vajjal tálalják, de gyakran kínálják friss gyümölccsel vagy csokoládéöntettel is. Egy gyorsan elkészíthető, mégis különleges desszert, amely a holland utcai ételek ikonikus része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
30 g Cukor
7 g Élesztő
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót.

    A száraz élesztőt a liszttel kell elkeverni, mielőtt a tejhez adod.

    2

    Langyosítsd meg a tejet, majd fokozatosan keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz.

    A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat és az olvasztott vajat, majd keverd simára a tésztát.

    A vajat hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tésztához adod, hogy ne főzze meg a tojásokat.

    4

    Fedd le a tálat, és hagyd a tésztát 30 percig kelni meleg helyen.

    A kelesztéshez a tálat helyezheted egy meleg radiátor közelébe vagy egy enyhén melegített sütőbe.

    5

    Melegítsd elő a poffertjes sütőformát közepes lángon, majd enyhén kend ki vajjal.

    A sütőformát alaposan melegítsd fel, mielőtt a tésztát beleöntöd.

    6

    Töltsd meg a sütőforma kis mélyedéseit a tésztával, ügyelve arra, hogy ne töltsd túl őket.

    Használhatsz egy habzsákot vagy egy adagolóedényt a tészta adagolásához.

    7

    Süsd 1-2 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd egy villa vagy tű segítségével fordítsd meg őket.

    A poffertjes-eket akkor kell megfordítani, amikor az alja aranybarna és a tetején buborékok kezdenek megjelenni.

    8

    Süsd további 1 percig a másik oldalon is, majd vedd ki és helyezd tányérra.

    A kész poffertjes-eket melegen tarthatod egy sütőben, amíg az összes elkészül.

    9

    Szórd meg bőségesen porcukorral, és tálald frissen vajjal vagy gyümölcslekvárral.

    Tálalhatod tejszínhabbal, csokoládészósszal vagy friss gyümölcsökkel is.