Poké bowl lazaccal, friss zöldségekkel és szójaszósszal

Poké bowl lazaccal

A poké bowl az hawaii konyha egyedülálló ételéből ered, amely hagyományosan nyers halat, rizst és különféle zöldségeket tartalmazott. Az étel a szigetlakók mindennapi étkezéseinek része volt, és mára világszerte ismertté vált, mint egészséges, friss étkezési lehetőség. A lazac a legnépszerűbb alapanyag a poké bowl-ban, mivel gazdag omega-3 zsírsavakban és ízletes, zamatos húsú. A recept gyors, könnyen elkészíthető, és ideális választás azoknak, akik szeretnének egy tápláló ételt, de nem akarják túlzottan bonyolítani a főzést. Tálalhatod egy nagy tálban, amit közösen fogyaszthatsz családdal vagy barátokkal.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss lazacfilé
100 g Rizs
1 db Avokádó
50 g Uborka
50 g Sárgarépa
1 ek. Szezámmag
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
2 ek. Soya szósz
1 csipet Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint. Miután elkészült, hagyd kihűlni szobahőmérsékleten.

    A rizst főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat és a keményítőket.

    2

    A lazacfilét vágd fel kis kockákra vagy csíkokra. Ha nyers halat használsz, ügyelj arra, hogy friss és megfelelően tárolt legyen!

    A friss lazac szép, rózsaszínű legyen, és ne legyen büdös. Érdemes halpiacon vásárolni, ahol biztosítják a frissességet.

    3

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, majd szeleteld fel vékony csíkokra.

    Hogy elkerüld, hogy az avokádó barnulni kezdjen, csepegtess rá egy kis citromlevet.

    4

    Az uborkát és a sárgarépát vágd vékony szeletekre vagy csíkokra.

    A sárgarépát könnyebben vékonyra szeletelheted, ha először hámozod és a hámozóval is hosszú csíkokat vágsz belőle.

    5

    A kész rizst tedd egy tál aljára, majd helyezd rá a lazackockákat, az avokádó szeleteket, az uborkát és a sárgarépát.

    Ha színesebbé szeretnéd tenni, egyéb zöldségekkel, mint például piros kaliforniai paprika, is díszítheted.

    6

    Locsold meg a szójaszósszal, és szórd meg egy kevés szezámmaggal.

    Ne használj túl sok szójaszószt, mert az könnyen elveheti az étel friss ízét. A szójaszósz helyett használhatsz tamarit is, ha gluténmentes verziót szeretnél.

    7

    Tálald az ételt egy tálban, és ha szeretnéd, egy kis wasabit is adhatunk mellé.