A rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint. Miután elkészült, hagyd kihűlni szobahőmérsékleten.
A rizst főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat és a keményítőket.
A lazacfilét vágd fel kis kockákra vagy csíkokra. Ha nyers halat használsz, ügyelj arra, hogy friss és megfelelően tárolt legyen!
A friss lazac szép, rózsaszínű legyen, és ne legyen büdös. Érdemes halpiacon vásárolni, ahol biztosítják a frissességet.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, majd szeleteld fel vékony csíkokra.
Hogy elkerüld, hogy az avokádó barnulni kezdjen, csepegtess rá egy kis citromlevet.
Az uborkát és a sárgarépát vágd vékony szeletekre vagy csíkokra.
A sárgarépát könnyebben vékonyra szeletelheted, ha először hámozod és a hámozóval is hosszú csíkokat vágsz belőle.
A kész rizst tedd egy tál aljára, majd helyezd rá a lazackockákat, az avokádó szeleteket, az uborkát és a sárgarépát.
Ha színesebbé szeretnéd tenni, egyéb zöldségekkel, mint például piros kaliforniai paprika, is díszítheted.
Locsold meg a szójaszósszal, és szórd meg egy kevés szezámmaggal.
Ne használj túl sok szójaszószt, mert az könnyen elveheti az étel friss ízét. A szójaszósz helyett használhatsz tamarit is, ha gluténmentes verziót szeretnél.
Tálald az ételt egy tálban, és ha szeretnéd, egy kis wasabit is adhatunk mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.