Poké ponzu szósszal friss zöldségekkel és rizságyon, díszítve korianderrel és lime-léval.

Poké ponzu szósszal

A poké tálak eredete Hawaii szigetéről származik, ahol a helyiek friss halat és zöldségeket kevertek össze rizses alapra, hogy ízletes és tápláló ételt készítsenek. Az étel gyorsan elterjedt a világ más részein is, és mostanra az egészséges étkezés egyik kedvelt formájává vált. A ponzu szósszal készült poké tál friss, citrusos ízvilágával és gazdag tápanyag tartalmával nagyszerű alternatívát kínál a hagyományos változatok mellett.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 ek. Ponzu szósz
150 g Sushi rizs
1 db Avokádó
1 db Uborka
1 ek. Szezámmag
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.

    A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.

    2

    Az avokádót hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljon meg. Az uborkát vágd fel vékony szeletekre, a chilit szeleteld fel vékony karikákra.

    Ha nem szereted túl erősen a chilit, távolítsd el a magját, hogy ne legyen túl csípős.

    3

    A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd rá az avokádót, uborkát, chilit és szezámmagot. A ponzu szószt csorgasd rá a kész ételre.

    A ponzu szósz egy citrusos és enyhén sós ízt ad az ételnek, amely tökéletesen kiegészíti a friss zöldségeket.

    4

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a friss, ínycsiklandó ponzu szósszal készült poké tál.

    A koriander friss íze kiválóan kiegészíti a ponzu szósz citrusos jellegét.