Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.
A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.
Az uborkát vágd fel vékony szeletekre, és ha szeretnéd, egy kevés sóval is megszórhatod, hogy kihozd a természetes ízét. Az avokádót hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljon meg.
Az uborka szeleteket érdemes egy kis időre hűtőbe tenni, hogy friss ropogós állagot kapj.
A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd rá az uborkát, avokádót, chilit és szezámmagot. A lime levét csorgasd rá a kész ételre.
A szójaszósz fokozza az ízeket, de ha szereted, adhatunk hozzá egy kis wasabit is, hogy még pikánsabbá váljon.
Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a friss, ínycsiklandó uborkás poké tál.
A koriander friss íze tökéletesen illik az uborka és az avokádó frissességéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.