Poké uborkával friss zöldségekkel és rizságyon, díszítve korianderrel és lime-léval.

Poké uborkával

A poké tálak eredete Hawaii szigetéről származik, ahol a helyiek friss halat és zöldségeket kevertek össze rizses alapra, hogy ízletes és tápláló ételt készítsenek. Az étel gyorsan elterjedt a világ más részein is, és mostanra az egészséges étkezés egyik kedvelt formájává vált. Az uborkás poké tál a friss, ropogós uborka és az avokádó krémes textúrájával kiváló választás a könnyed étkezésekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Uborka
150 g Sushi rizs
1 db Avokádó
1 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.

    A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.

    2

    Az uborkát vágd fel vékony szeletekre, és ha szeretnéd, egy kevés sóval is megszórhatod, hogy kihozd a természetes ízét. Az avokádót hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljon meg.

    Az uborka szeleteket érdemes egy kis időre hűtőbe tenni, hogy friss ropogós állagot kapj.

    3

    A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd rá az uborkát, avokádót, chilit és szezámmagot. A lime levét csorgasd rá a kész ételre.

    A szójaszósz fokozza az ízeket, de ha szereted, adhatunk hozzá egy kis wasabit is, hogy még pikánsabbá váljon.

    4

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a friss, ínycsiklandó uborkás poké tál.

    A koriander friss íze tökéletesen illik az uborka és az avokádó frissességéhez.