A polentát készítsd el a csomagoláson található utasítások szerint. Amikor elkészült, tedd félre melegen, hogy ne hűljön ki.
A polenta puhulásához folyamatos keverés szükséges, hogy ne legyen csomós.
A gombát tisztítsd meg, és vágd szeletekre. A hagymát és fokhagymát finomra vágd.
A gomba tisztításakor ne mosd le víz alatt, mert a gomba magába szívja a vizet, hanem egy nedves törlőkendővel töröld át.
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesednek.
A fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserű lesz. Amikor üvegesedik, add hozzá a gombát.
Add hozzá a gombát a serpenyőhöz, és párold 5-6 percig, amíg a gomba levet enged. Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd további 2-3 percig.
A fehérbor segít feloldani a gomba alatt képződött ízeket, és gazdagítja a ragut.
Add hozzá a zöldség alaplevet, és főzd 10 percig, hogy a gomba jól megpuhuljon. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és keverd el.
A tejszín gazdagabbá teszi az ételt, és krémes állagot ad a raguhoz.
Ízesítsd sóval és borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel a végén. Tálald a gombás ragut a frissen elkészített polentára.
A petrezselyem friss, zöld ízt ad, és gyönyörű színt kölcsönöz a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.