Polenta gombás raguval, friss petrezselyemmel tálalva

Polenta gombás raguval

A polenta gombás raguval egy ínycsiklandó olasz étel, amely a polenta lágy textúráját és a gombás ragu gazdag ízét ötvözi. Az étel az olasz vidéki konyhából származik, ahol a polenta hagyományosan az egyszerű és tápláló étkezések alapja. A gomba ragus változata tökéletes választás a vegetáriánus étkezésekhez, és egyaránt gazdag, krémes és laktató.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Polenta
300 g Gomba (pl. csiperke, portobello)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérbor
500 ml Zöldség alaplé
2 ek. Friss petrezselyem
50 ml Tejszín
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A polentát készítsd el a csomagoláson található utasítások szerint. Amikor elkészült, tedd félre melegen, hogy ne hűljön ki.

    A polenta puhulásához folyamatos keverés szükséges, hogy ne legyen csomós.

    2

    A gombát tisztítsd meg, és vágd szeletekre. A hagymát és fokhagymát finomra vágd.

    A gomba tisztításakor ne mosd le víz alatt, mert a gomba magába szívja a vizet, hanem egy nedves törlőkendővel töröld át.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesednek.

    A fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserű lesz. Amikor üvegesedik, add hozzá a gombát.

    4

    Add hozzá a gombát a serpenyőhöz, és párold 5-6 percig, amíg a gomba levet enged. Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd további 2-3 percig.

    A fehérbor segít feloldani a gomba alatt képződött ízeket, és gazdagítja a ragut.

    5

    Add hozzá a zöldség alaplevet, és főzd 10 percig, hogy a gomba jól megpuhuljon. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és keverd el.

    A tejszín gazdagabbá teszi az ételt, és krémes állagot ad a raguhoz.

    6

    Ízesítsd sóval és borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel a végén. Tálald a gombás ragut a frissen elkészített polentára.

    A petrezselyem friss, zöld ízt ad, és gyönyörű színt kölcsönöz a tálalásnak.