Forrald fel a vizet egy nagyobb lábasban, sózd meg, majd lassan, folyamatos keverés mellett szórd bele a kukoricadarát.
Keveréshez habverőt használj, hogy sima, csomómentes polentát kapj – ez az állag kulcsa!
Kis lángon főzd a polentát 30–35 percig, rendszeresen kevergetve, amíg sűrű, krémes állaga lesz.
Ha a polenta túl sűrűvé válik, egy kevés forró vizet adhatsz hozzá főzés közben.
Amíg a polenta fő, tisztítsd meg a spenótot és a fokhagymát. A fokhagymát szeleteld fel vékonyra.
A spenótot alaposan mosd meg, hogy ne maradjon benne homok vagy szennyeződés.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a fokhagymaszeleteket 1-2 percig. Add hozzá a spenótot, és kevergetve párold, amíg összeesik (kb. 3-4 perc).
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű lesz – csak addig süsd, amíg illatozni kezd!
A kész polentát húzd le a tűzről, add hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, majd keverd bele a párolt fokhagymás spenótot.
Ha rusztikusabb textúrát szeretnél, a spenótot csak durvára vágd, ne aprítsd túl finomra.
Tálald azonnal melegen, frissen őrölt borssal megszórva. Kínálhatod önálló fogásként vagy grillezett húsok, halak mellé köretként.
Ha megmarad, hagyd kihűlni, majd szeletelhető és serpenyőben ropogósra süthető másnap.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.