Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A cukkíniket mosd meg, vágd kb. fél centi vastag karikákra, majd tedd sütőpapíros tepsire. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és reszelt fokhagymával.
Ne zsúfold túl a tepsit, hogy a cukkíni szépen süljön, ne párolódjon – így ropogósabb marad.
Süsd a cukkínit 20–25 percig, amíg aranybarnára sül és enyhén karamellizálódik a széle.
Félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy egyenletesen piruljanak.
Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, add hozzá a sót, majd fokozatosan szórd bele a kukoricadarát, folyamatos keverés mellett.
Kezdetben habverőt használj, hogy elkerüld a csomók kialakulását és simább legyen az állaga.
Főzd a polentát kis lángon 30–35 percig, gyakori kevergetéssel, amíg sűrű, krémes lesz.
Ha túl sűrűnek találod, főzés közben adj hozzá egy kevés forró vizet vagy extra olívaolajat.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat és a parmezánt, majd alaposan keverd el, amíg teljesen elolvadnak.
A parmezánnal gazdagabbá és selymesebbé válik a polenta – mindig forrón keverd bele.
Tálald a polentát forrón, mélytányérban vagy lapos tálon, és halmozd a tetejére a frissen sült cukkíniszeleteket.
Díszítheted friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel is, ha még színesebb tálalást szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.