Egy nagyobb lábasban forrald fel a vizet, majd add hozzá a sót. Mikor felforrt, folyamatos keverés mellett szórd bele a kukoricadarát.
Használj habverőt a kezdeti keveréshez, hogy elkerüld a csomósodást – így sima és krémes lesz a polenta.
Csökkentsd a lángot, és kevergetve főzd 30–35 percig, amíg a polenta besűrűsödik és sima állagot kap.
Ne hagyd magára – a kukoricadara könnyen leéghet, ha nem kevered gyakran!
Vedd le a polentát a tűzről, add hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, majd alaposan keverd el, amíg teljesen elolvadnak benne.
A sajt selymesebb állagot és gazdagabb ízt ad – mindig forrón keverd bele, így tökéletesen beleolvad.
Amíg a polenta fő, melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, adj hozzá olívaolajat, majd tedd bele a kolbászokat és süsd őket oldalanként kb. 8-10 percig, amíg szép aranybarna kérget kapnak és átsülnek.
Szurkáld meg egy villával a kolbászokat sütés előtt, így nem fognak megrepedni és a zsírjuk egyenletesen kisül.
Tálaláskor kanalazd a forró polentát tányérra vagy tálba, majd helyezd a tetejére a frissen sült kolbászt. Azonnal fogyaszd melegen.
Ha extra ízre vágysz, csepegtess egy kevés kisült kolbászzsírt a polenta tetejére – fokozza az ízeket!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.