A póréhagymåt alaposan mosd meg, majd karikåzd fel vékonyan.
A pĂłrĂ©hagyma gyakran homokos, ezĂ©rt Ă©rdemes hosszĂĄban is bevĂĄgni Ă©s ĂĄtöblĂteni a leveleket.
A burgonyåt håmozd meg, és vågd kisebb kockåkra.
A kockĂĄk mĂ©rete legyen nagyjĂĄbĂłl egyforma, hogy egyenletesen fĆjenek meg.
Egy lĂĄbasban olvaszd fel a vajat, Ă©s pĂĄrold meg rajta a pĂłrĂ©hagymĂĄt közepes lĂĄngon 5 percig, amĂg megpuhul.
A pĂłrĂ©hagymĂĄt ne pirĂtsd, csak pĂĄrold, hogy ne barnuljon meg Ă©s ne keseredjen meg.
Add hozzĂĄ a burgonyĂĄt, majd öntsd fel az alaplĂ©vel, Ă©s fĆzd közepes lĂĄngon kb. 20 percig, amĂg a zöldsĂ©gek teljesen megpuhulnak.
Ha nincs alaplĂ©, hasznĂĄlhatsz vizet is, de az alaplĂ© Ăzesebb lesz.
Egy botmixer segĂtsĂ©gĂ©vel pĂŒrĂ©sĂtsd a levest, amĂg teljesen sima ĂĄllagĂș nem lesz.
LegyĂ©l Ăłvatos a forrĂł leves pĂŒrĂ©sĂtĂ©sekor, mert kifröccsenhet. Kezdd alacsony fokozaton.
Ăntsd hozzĂĄ a tejszĂnt, majd ĂzesĂtsd sĂłval, borssal Ă©s szerecsendiĂłval. Keverd jĂłl össze, Ă©s forrald mĂ©g 2-3 percig.
A tejszĂntĆl a leves krĂ©mesebb Ă©s lĂĄgyabb lesz. A szerecsendiĂł nagyon jĂłl illik a pĂłrĂ©hagymĂĄhoz, de ne vidd tĂșlzĂĄsba.
TĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd kissĂ© hƱlni, majd dĂszĂtsd friss metĂ©lĆhagymĂĄval vagy pirĂtott kenyĂ©rkockĂĄkkal.
A pirĂtott kenyĂ©rkockĂĄk extra ropogĂłssĂĄgot adnak a levesnek. A metĂ©lĆhagyma friss, ĂŒde Ăzt kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.