Krémes póréhagymakrémleves tálalva

Póréhagymakrémleves

A póréhagymakrémleves az egyik legegyszerűbb, mégis legízletesebb krémleves, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. A póréhagyma enyhén édeskés íze tökéletesen harmonizál a burgonya krémességével és a tejszín selymes állagával. Képzeld el, ahogy a frissen főtt leves illata betölti a konyhát, miközben a pirított kenyérkockák ropogós textúrát adnak a tálaláskor. Az elkészítés egyik titka, hogy a póréhagymát alacsony lángon pároljuk, hogy kihozzuk belőle az édesebb, lágyabb aromákat. Ezzel a recepttel garantáltan selymes és gazdag ízű póréhagymakrémlevest készíthetsz otthon!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Póréhagyma
300 g Burgonya
30 g Vaj
800 ml Zöldségalaplé
200 ml Tejszín
5 g
2 g Bors
1 g Szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, majd karikázd fel vékonyan.

    A póréhagyma gyakran homokos, ezért érdemes hosszában is bevágni és átöblíteni a leveleket.

    2

    A burgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra.

    A kockák mérete legyen nagyjából egyforma, hogy egyenletesen főjenek meg.

    3

    Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és párold meg rajta a póréhagymát közepes lángon 5 percig, amíg megpuhul.

    A póréhagymát ne pirítsd, csak párold, hogy ne barnuljon meg és ne keseredjen meg.

    4

    Add hozzá a burgonyát, majd öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon kb. 20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Ha nincs alaplé, használhatsz vizet is, de az alaplé ízesebb lesz.

    5

    Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.

    Legyél óvatos a forró leves pürésítésekor, mert kifröccsenhet. Kezdd alacsony fokozaton.

    6

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig.

    A tejszíntől a leves krémesebb és lágyabb lesz. A szerecsendió nagyon jól illik a póréhagymához, de ne vidd túlzásba.

    7

    Tálalás előtt hagyd kissé hűlni, majd díszítsd friss metélőhagymával vagy pirított kenyérkockákkal.

    A pirított kenyérkockák extra ropogósságot adnak a levesnek. A metélőhagyma friss, üde ízt kölcsönöz.