Krémes póréhagymakrémleves tålalva

Póréhagymakrémleves

A pĂłrĂ©hagymakrĂ©mleves az egyik legegyszerƱbb, mĂ©gis legĂ­zletesebb krĂ©mleves, amelyet könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thetsz otthon. A pĂłrĂ©hagyma enyhĂ©n Ă©deskĂ©s Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl a burgonya krĂ©messĂ©gĂ©vel Ă©s a tejszĂ­n selymes ĂĄllagĂĄval. KĂ©pzeld el, ahogy a frissen fƑtt leves illata betölti a konyhĂĄt, miközben a pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄk ropogĂłs textĂșrĂĄt adnak a tĂĄlalĂĄskor. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s egyik titka, hogy a pĂłrĂ©hagymĂĄt alacsony lĂĄngon pĂĄroljuk, hogy kihozzuk belƑle az Ă©desebb, lĂĄgyabb aromĂĄkat. Ezzel a recepttel garantĂĄltan selymes Ă©s gazdag Ă­zƱ pĂłrĂ©hagymakrĂ©mlevest kĂ©szĂ­thetsz otthon!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g PĂłrĂ©hagyma
⭕ 300 g Burgonya
⭕ 30 g Vaj
⭕ 800 ml ZöldsĂ©galaplĂ©
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 5 g Só
⭕ 2 g Bors
⭕ 1 g Szerecsendió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymåt alaposan mosd meg, majd karikåzd fel vékonyan.

    A póréhagyma gyakran homokos, ezért érdemes hosszåban is bevågni és åtöblíteni a leveleket.

    2

    A burgonyåt håmozd meg, és vågd kisebb kockåkra.

    A kockĂĄk mĂ©rete legyen nagyjĂĄbĂłl egyforma, hogy egyenletesen fƑjenek meg.

    3

    Egy låbasban olvaszd fel a vajat, és pårold meg rajta a póréhagymåt közepes långon 5 percig, amíg megpuhul.

    A póréhagymåt ne pirítsd, csak pårold, hogy ne barnuljon meg és ne keseredjen meg.

    4

    Add hozzĂĄ a burgonyĂĄt, majd öntsd fel az alaplĂ©vel, Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon kb. 20 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek teljesen megpuhulnak.

    Ha nincs alaplé, hasznålhatsz vizet is, de az alaplé ízesebb lesz.

    5

    Egy botmixer segĂ­tsĂ©gĂ©vel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a levest, amĂ­g teljesen sima ĂĄllagĂș nem lesz.

    LegyĂ©l Ăłvatos a forrĂł leves pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©sekor, mert kifröccsenhet. Kezdd alacsony fokozaton.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s szerecsendiĂłval. Keverd jĂłl össze, Ă©s forrald mĂ©g 2-3 percig.

    A tejszĂ­ntƑl a leves krĂ©mesebb Ă©s lĂĄgyabb lesz. A szerecsendiĂł nagyon jĂłl illik a pĂłrĂ©hagymĂĄhoz, de ne vidd tĂșlzĂĄsba.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd kissĂ© hƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd friss metĂ©lƑhagymĂĄval vagy pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄkkal.

    A pirĂ­tott kenyĂ©rkockĂĄk extra ropogĂłssĂĄgot adnak a levesnek. A metĂ©lƑhagyma friss, ĂŒde Ă­zt kölcsönöz.