A csirkemellet vágd apró kockákra. A póréhagymát hámozd meg, és vágd fel vékony karikákra. A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.
A csirkemellet könnyebben tudod kockázni, ha előtte kicsit lefagyasztod.
Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított póréhagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 5-6 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.
A vajat helyettesítheted olívaolajjal, ha egészségesebb változatot szeretnél.
Add hozzá a felkockázott csirkét, és pirítsd 5-6 percig, amíg a hús kifehéredik. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.
A csirkét ne pirítsd túl, mert kiszáradhat.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 15-20 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.
A levest lassú tűzön főzd, hogy a csirke puha maradjon.
Add hozzá a tejszínt, és főzd további 5 percig. Vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.
A tejszín helyett használhatsz tejfölt is, de a leves savanykásabb lesz.
Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval és borssal.
A levest egy kis citromlével is ízesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.