Póréhagymás csirkekrémleves tálalva

Póréhagymás csirkekrémleves

A póréhagymás csirkekrémleves egy különleges magyar étel, amely a póréhagyma finom, enyhén édes ízét ötvözi a csirke gazdag aromájával. A póréhagyma és a fokhagyma egyesülésével egy igazán különleges, ínycsiklandó leves készül. Képzeld el, ahogy a póréhagyma megpuhul és elkezd karamellizálódni, miközben a fokhagyma és a csirke íze egyre jobban kibontakozik. A végeredmény egy gazdag, selymes leves, amely minden falatjával örömet okoz. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed vacsorához, vagy egy családi étkezéshez, amely egyaránt finom és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkemell
2 db Póréhagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd apró kockákra. A póréhagymát hámozd meg, és vágd fel vékony karikákra. A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.

    A csirkemellet könnyebben tudod kockázni, ha előtte kicsit lefagyasztod.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított póréhagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 5-6 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    A vajat helyettesítheted olívaolajjal, ha egészségesebb változatot szeretnél.

    3

    Add hozzá a felkockázott csirkét, és pirítsd 5-6 percig, amíg a hús kifehéredik. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A csirkét ne pirítsd túl, mert kiszáradhat.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 15-20 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    A levest lassú tűzön főzd, hogy a csirke puha maradjon.

    5

    Add hozzá a tejszínt, és főzd további 5 percig. Vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    A tejszín helyett használhatsz tejfölt is, de a leves savanykásabb lesz.

    6

    Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval és borssal.

    A levest egy kis citromlével is ízesítheted.