A toor dalt öblítsd le, majd főzd meg egy lábasban vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.
Ha gyorsabb eredményt szeretnél, nyomás alatt is főzheted a dalt.
A zöldségeket (sárgarépa, zöldbab) vágd kisebb darabokra, majd add hozzá a főző vízhez, és főzd őket a lencsével együtt.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék frissességüket és textúrájukat.
Egy másik serpenyőben hevítsd a kókuszolajat, majd add hozzá a mustármagot, és pirítsd, amíg fel nem pattannak.
A mustármagokat addig pirítsd, amíg pattogni kezdenek, így kioldódnak az ízek.
Add hozzá a fokhagymát és a kurkumát, és pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat. Csak aranybarnára pirítsd.
A pirított fűszerkeveréket öntsd a főző zöldségekhez, majd add hozzá a reszelt kókuszt és keverd össze.
A kókusz reszeléséhez friss kókusz használata adja meg a legjobb ízt.
Főzd a keveréket 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
A kókusz sűríti a levest, ha túl híg, egy kis extra kókuszreszelékkel sűrítheted.
Tálald a poricha kootut friss korianderrel díszítve.
A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem szép színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.