Poricha Kootu, friss korianderrel tálalva

Poricha Kootu

A Poricha Kootu egy tradicionális dél-indiai étel, amelyet lencséből és friss zöldségekből készítenek, és gazdag, kókuszos ízvilággal tálalják. A fűszeres és friss ízek kiválóan harmonizálnak, és ez az étel ideális választás egy tápláló étkezéshez. A koriander frissessége kiemeli az étel gazdag textúráját, és a kókusz reszelék segít sűríteni a levest.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Toor dal (arany lencse)
3 ek. Kókusz (reszelt friss)
200 g Zöldség (pl. sárgarépa, zöldbab)
1 ek. Kókuszolaj
1 tk. Mustármag
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kurkuma por
1 csipet
1 csipet Friss bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A toor dalt öblítsd le, majd főzd meg egy lábasban vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsabb eredményt szeretnél, nyomás alatt is főzheted a dalt.

    2

    A zöldségeket (sárgarépa, zöldbab) vágd kisebb darabokra, majd add hozzá a főző vízhez, és főzd őket a lencsével együtt.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék frissességüket és textúrájukat.

    3

    Egy másik serpenyőben hevítsd a kókuszolajat, majd add hozzá a mustármagot, és pirítsd, amíg fel nem pattannak.

    A mustármagokat addig pirítsd, amíg pattogni kezdenek, így kioldódnak az ízek.

    4

    Add hozzá a fokhagymát és a kurkumát, és pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat. Csak aranybarnára pirítsd.

    5

    A pirított fűszerkeveréket öntsd a főző zöldségekhez, majd add hozzá a reszelt kókuszt és keverd össze.

    A kókusz reszeléséhez friss kókusz használata adja meg a legjobb ízt.

    6

    Főzd a keveréket 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A kókusz sűríti a levest, ha túl híg, egy kis extra kókuszreszelékkel sűrítheted.

    7

    Tálald a poricha kootut friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem szép színt is ad az ételnek.