Pörkölt húsos zongzi bambusz levelekbe csomagolva, friss zöldhagymával tálalva

Pörkölt húsos zongzi

A zongzi egy hagyományos kínai étel, amelyet főként a Dragon Boat Festival alkalmával fogyasztanak. A pörkölt húsos változat a fűszeres pörkölt húst és rizst kombinálja, melyet bambusz levelekbe csomagolnak és hosszú ideig főznek, hogy az ízek jól összeérjenek. A zongzi elkészítése hagyományos és ínycsiklandó módja a rizs és hús kombinálásának, és gyakran friss zöldhagymával tálalják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
300 g Hús (sertés vagy csirke)
2 ek. Szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Olaj
1 csipet Tengeri só
1 csipet Bors
10 db Bambusz levelek
1 ek. Rizsbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át, és áztasd vízben 30 percig, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsabban szeretnéd, használj meleg vizet, hogy felgyorsítsd az áztatási folyamatot.

    2

    A húst vágd kisebb kockákra, majd pörköld meg egy serpenyőben olajon, amíg enyhén megpirul.

    A hús pirítása segít, hogy jobban megőrízze az ízét és ne legyen túl zsíros.

    3

    Add hozzá a finomra vágott fokhagymát, gyömbért, és a szójaszószt, majd pirítsd még 2-3 percig, hogy a fűszerek jól összekeveredjenek.

    A fokhagyma és gyömbér nemcsak ízt ad, hanem kellemes illatot is biztosít a húsnak.

    4

    A rizst alaposan keverd össze a pörkölt hússal, majd tedd a keveréket bambusz levelekbe.

    A bambusz levelek összefogják a rizst és a húst, miközben főzés közben finom aromát adnak.

    5

    Tekerj egy-egy kis csomagot a bambusz levelekből, és főzd őket egy nagy fazékban, forrásban lévő vízben körülbelül 45 percig.

    Győződj meg róla, hogy a víz folyamatosan ellepje a csomagokat a főzés során.

    6

    Miután elkészültek, tálald a pörkölt húsos zongzi-t, és szórd meg friss zöldhagymával.