A rizst alaposan mosd át, és áztasd vízben 30 percig, hogy megpuhuljon.
Ha gyorsabban szeretnéd, használj meleg vizet, hogy felgyorsítsd az áztatási folyamatot.
A húst vágd kisebb kockákra, majd pörköld meg egy serpenyőben olajon, amíg enyhén megpirul.
A hús pirítása segít, hogy jobban megőrízze az ízét és ne legyen túl zsíros.
Add hozzá a finomra vágott fokhagymát, gyömbért, és a szójaszószt, majd pirítsd még 2-3 percig, hogy a fűszerek jól összekeveredjenek.
A fokhagyma és gyömbér nemcsak ízt ad, hanem kellemes illatot is biztosít a húsnak.
A rizst alaposan keverd össze a pörkölt hússal, majd tedd a keveréket bambusz levelekbe.
A bambusz levelek összefogják a rizst és a húst, miközben főzés közben finom aromát adnak.
Tekerj egy-egy kis csomagot a bambusz levelekből, és főzd őket egy nagy fazékban, forrásban lévő vízben körülbelül 45 percig.
Győződj meg róla, hogy a víz folyamatosan ellepje a csomagokat a főzés során.
Miután elkészültek, tálald a pörkölt húsos zongzi-t, és szórd meg friss zöldhagymával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.