A rizslisztet tedd egy tálba, majd egy kevés langyos víz hozzáadásával dolgozd össze, amíg egy formálható tésztát nem kapsz.
Használj langyos vizet, hogy a tészta könnyebben formázható legyen, és ne legyen túl kemény.
A füstölt húst vágd apró kockákra, a fokhagymát pedig finomra reszeld le.
A füstölt hús karakteres ízt ad, ezért érdemes jó minőségűt választani, hogy a pörkölt igazán finom legyen.
A banánleveleket alaposan tisztítsd meg, majd áztasd őket langyos vízben pár percig, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek.
A banánlevelek áztatása segít abban, hogy ne törjenek el a formázás során, és jobban megőrizzék az ízét.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd meg. Ezután add hozzá a füstölt húst, a kukoricát és a szójaszószt, majd hagyd, hogy összeérjenek az ízek.
A fokhagymát ne pirítsd túl erősen, mert akkor keserű lesz. Inkább csak illatosítsd a szószhoz.
Miután a hús és a kukorica jól összeértek, a keveréket hagyd kihűlni.
A tölteléket hagyd teljesen kihűlni, hogy ne lágyítsa meg a rizsliszt tésztáját a meleg töltelék.
A rizslisztből formálj kis gombócokat, majd azokat a banánlevelekkel alaposan csomagold be, ügyelve arra, hogy ne szivárogjon ki belőlük a töltelék.
A banánlevelek szorosan öleljék körbe a gombócokat, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
A kész zongzikat tekerd bele alufóliába és párhuzamosan felforralt vízben, 30-40 percig főzd.
A zongziknak biztosan puhának kell lenniük a végén, ha nem elég puhák, főzd tovább még pár percig.
Tálald a zongzikat friss korianderrel díszítve, és ha szeretnéd, egy kis friss salátával.
A koriander frissessége kiemeli a pörkölt ízét, és egy könnyed, friss ízt ad a zongziknak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.