Pörkölt zongzi, füstölt húsos töltelékkel és friss korianderrel díszítve

Pörkölt zongzi

A pörkölt zongzi a hagyományos kínai konyha egyik különleges étke, amely az édes és sós ízek egyedi kombinációját kínálja. A töltelék alapja a füstölt hús, amit a szójás fűszeres keverék tesz igazán ízletessé. A banánlevélbe csomagolás egy különleges főzési technika, amely biztosítja, hogy a zongzik puha és ízes maradjon a főzés után. Ezt az ételt a kínai ünnepeken, családi összejöveteleken is gyakran fogyasztják, és könnyedén variálható más töltelékekkel is. A koriander friss íze a zongzi mellett csodálatos kontrasztot ad.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizsliszt
1 tk. Kínai fűszerkeverék
2 ek. Szójaszósz
150 g Kecskesajt
200 g Füstölt hús
2 gerezd Friss fokhagyma
100 g Kukorica
2 ek. Friss koriander
4 db Banánlevél
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet tedd egy tálba, majd egy kevés langyos víz hozzáadásával dolgozd össze, amíg egy formálható tésztát nem kapsz.

    Használj langyos vizet, hogy a tészta könnyebben formázható legyen, és ne legyen túl kemény.

    2

    A füstölt húst vágd apró kockákra, a fokhagymát pedig finomra reszeld le.

    A füstölt hús karakteres ízt ad, ezért érdemes jó minőségűt választani, hogy a pörkölt igazán finom legyen.

    3

    A banánleveleket alaposan tisztítsd meg, majd áztasd őket langyos vízben pár percig, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek.

    A banánlevelek áztatása segít abban, hogy ne törjenek el a formázás során, és jobban megőrizzék az ízét.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd meg. Ezután add hozzá a füstölt húst, a kukoricát és a szójaszószt, majd hagyd, hogy összeérjenek az ízek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl erősen, mert akkor keserű lesz. Inkább csak illatosítsd a szószhoz.

    5

    Miután a hús és a kukorica jól összeértek, a keveréket hagyd kihűlni.

    A tölteléket hagyd teljesen kihűlni, hogy ne lágyítsa meg a rizsliszt tésztáját a meleg töltelék.

    6

    A rizslisztből formálj kis gombócokat, majd azokat a banánlevelekkel alaposan csomagold be, ügyelve arra, hogy ne szivárogjon ki belőlük a töltelék.

    A banánlevelek szorosan öleljék körbe a gombócokat, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

    7

    A kész zongzikat tekerd bele alufóliába és párhuzamosan felforralt vízben, 30-40 percig főzd.

    A zongziknak biztosan puhának kell lenniük a végén, ha nem elég puhák, főzd tovább még pár percig.

    8

    Tálald a zongzikat friss korianderrel díszítve, és ha szeretnéd, egy kis friss salátával.

    A koriander frissessége kiemeli a pörkölt ízét, és egy könnyed, friss ízt ad a zongziknak.