A marhahúst alaposan mosd meg, és helyezd egy nagy lábosba. Öntsd fel hideg vízzel, majd forrald fel, és szedd le a keletkező habot.
A hab eltávolítása fontos, mert ez tartalmazza a szennyeződéseket és a fehérjéket, amik zavarossá tehetik a levest.
Add hozzá a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket: sárgarépa, póréhagyma, zeller, krumpli és hagyma. Dobd bele a zúzott fokhagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, sót és borsot.
A zöldségeket ne vágd túl kicsire, mert a hosszú főzési idő alatt szétfőhetnek. A fűszereket érdemes egy teatojásba vagy gézkendőbe tenni, így könnyebb eltávolítani őket a végén.
Főzd alacsony lángon 3-4 órán keresztül, hogy a hús és a zöldségek teljesen megpuhuljanak, és a húsleves gazdag ízt kapjon.
A lassú, alacsony lángon történő főzés elengedhetetlen a gazdag íz eléréséhez. Ellenőrizd időnként a vízszintet, és ha szükséges, pótold.
Amikor a hús és a zöldségek megfőttek, szűrd le a levest. A húst vágd szeletekre, és a zöldségekkel együtt helyezd egy nagy tálra.
A levest érdemes finom szűrőn vagy gézen átszűrni, hogy még tisztább legyen.
Tálald a Pot-au-feu-t forrón, külön a húslevessel, a zöldségekkel és a hússal. Kínálj mellé friss kenyeret és mustárt ízlés szerint.
A tálalásnál a húslevest külön csészékben vagy tányérokban is kínálhatod, előételként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.