Pozole leves tálalva

Pozole

A Pozole egy tradicionális mexikói leves, amelynek gyökerei az azték kultúráig nyúlnak vissza. Eredetileg ünnepi fogásként szolgált, és a kukoricát az istenek ajándékának tekintették. A gazdag ízek és a fűszeres chili keveréke különlegessé teszi ezt az ételt, amelyet gyakran családi ünnepeken tálalnak. A házi változat elkészítése időigényes, de az ízélmény minden percet megér.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 kg Sertéshús (lapocka vagy tarja)
500 g Szárított hominy kukorica
1 db Fehér hagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 db Szárított guajillo chili
2 db Szárított ancho chili
1 ek. Oregánó
1 ek.
2 l Víz
2 db Friss lime
5 db Retek
100 g Salátalevél
150 g Tortilla chips

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst mosd meg és vágd nagyobb darabokra. Tedd egy nagy lábosba a kukoricával együtt, és öntsd fel a vízzel.

    A hús mérete befolyásolja a főzési időt. Túl kicsi darabok kiszáradhatnak, a túl nagyok pedig nehezebben puhulnak meg.

    2

    Adj hozzá sót, az egész fokhagymát, és a hagymát. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd 2-3 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    A lassú tűzön való főzés elengedhetetlen a pozole ízének kibontakozásához és a hús omlósságához. Ne siettesd a folyamatot!

    3

    A szárított chiliket forró vízbe áztasd 15 percre, majd távolítsd el a magokat és az ereket.

    A magok és erek eltávolítása csökkenti a chili erejét, így szabályozhatod a leves csípősségét. Ha szereted a csípőset, hagyj benne néhány magot.

    4

    Turmixold össze a chiliket egy kevés áztatóvízzel, hogy sima masszát kapj. Szűrd át, és add a leveshez.

    Az átszűrés biztosítja, hogy a leves sima és selymes legyen, elkerülve a darabos textúrát.

    5

    Hagyd a levest további 30 percig lassan főni, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez az idő alatt az ízek mélyebben összeérnek, és a leves még finomabb lesz.

    6

    Tálaláskor szeleteld fel a retket, tépkedd apróra a salátalevelet, és kínáld a lime-gerezdekkel és tortilla chipsszel.

    A friss feltétek kontrasztot adnak a leves gazdag ízéhez és textúrájához. Ne hagyd ki egyiket sem!