A sertéshúst mosd meg és vágd nagyobb darabokra. Tedd egy nagy lábosba a kukoricával együtt, és öntsd fel a vízzel.
A hús mérete befolyásolja a főzési időt. Túl kicsi darabok kiszáradhatnak, a túl nagyok pedig nehezebben puhulnak meg.
Adj hozzá sót, az egész fokhagymát, és a hagymát. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd 2-3 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
A lassú tűzön való főzés elengedhetetlen a pozole ízének kibontakozásához és a hús omlósságához. Ne siettesd a folyamatot!
A szárított chiliket forró vízbe áztasd 15 percre, majd távolítsd el a magokat és az ereket.
A magok és erek eltávolítása csökkenti a chili erejét, így szabályozhatod a leves csípősségét. Ha szereted a csípőset, hagyj benne néhány magot.
Turmixold össze a chiliket egy kevés áztatóvízzel, hogy sima masszát kapj. Szűrd át, és add a leveshez.
Az átszűrés biztosítja, hogy a leves sima és selymes legyen, elkerülve a darabos textúrát.
Hagyd a levest további 30 percig lassan főni, hogy az ízek összeérjenek.
Ez az idő alatt az ízek mélyebben összeérnek, és a leves még finomabb lesz.
Tálaláskor szeleteld fel a retket, tépkedd apróra a salátalevelet, és kínáld a lime-gerezdekkel és tortilla chipsszel.
A friss feltétek kontrasztot adnak a leves gazdag ízéhez és textúrájához. Ne hagyd ki egyiket sem!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.