Pozole con garbanzos tálalva lime-mal, korianderrel és friss zöldhagymával

Pozole con garbanzos

A pozole con garbanzos egy hagyományos mexikói étel, amely a pozole gazdag, fűszeres levesének csicseriborsóval készült változata. Az étel alapja a fehér kukorica, és a csicseriborsó ízletes textúrát ad hozzá. A lime és koriander frissítő íze kiemeli a pozole fűszeres alapját, így ez egy friss és ínycsiklandó étel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves
300 g Fehér kukorica (pozole)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Friss koriander
2 db Lime
2 szál Friss zöldhagyma
200 g Garbanzó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma alapízt ad az ételnek, és az illata segíti kiemelni a többi hozzávaló aromáját.

    2

    Add hozzá a chili port, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A füstölt paprika kiemeli a mole ízét, különleges és gazdag aromát ad.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleveset, és add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a hozzávalókat 30-40 percig.

    A kukorica az étel alapja, és segít gazdagítani a pozole textúráját.

    4

    Tedd bele a garbanzót (csicseriborsót), és hagyd főzni további 20-30 percig, amíg a bab megpuhul.

    A csicseriborsó hozzáadása egy gazdag, diós állagot biztosít az ételnek.

    5

    A végén facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissességet ad, a koriander pedig friss, zöld ízt kölcsönöz az ételnek.