Pozole de Cerdo, mexikói sertéshúsos leves hominy kukoricával, lime-mal és jalapeñóval

Pozole de Cerdo

A Pozole de Cerdo Mexikó egyik legismertebb ételének számít, amelyet hagyományosan különböző húsokkal, például sertéshússal vagy csirkehússal készítenek. A pozole fontos része a mexikói kultúrának, és különleges alkalmakra, például születésnapokra és ünnepekre készítik. Az étel gazdag és ínycsiklandó, a hominy kukorica, a sertéshús és a fűszerek harmonikus kombinációjával egy igazi ízorgia. A pozole szívesen fogyasztott étel minden mexikói háztartásban, és igazi ínycsiklandó fogás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (csont nélkül)
500 g Hominy kukorica (szárított vagy konzerv)
2 l Víz
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 db Lime
1 db Jalapeño (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábasban forralj vizet, és tedd bele a húsdarabokat.

    Ha szeretnéd, a sertéshúst először megpiríthatod egy serpenyőben, hogy még gazdagabb ízt adjon a levesnek.

    2

    Adj hozzá egy fél hagymát és 2 gerezd fokhagymát egészben, hogy az ízek jobban összeérjenek a főzés során.

    A hagymát és fokhagymát egészben hagyhatod, hogy könnyen eltávolíthasd őket a főzés végén.

    3

    Főzd a húst 45-60 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnél a főzésen, használhatsz nyomástartó edényt.

    4

    Ha a hús megpuhult, adj hozzá a hominy kukoricát, a fűszerpaprikát, a koriandert, sót és frissen őrölt borsot. Keverd jól össze.

    A hominy kukorica fontos az autentikus pozole ízhez, ezért ne hagyd ki!

    5

    Főzd a levest még 30-40 percig, hogy a kukorica teljesen megpuhuljon és felszívja az ízeket.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy elérd a kívánt sűrűséget.

    6

    A kész pozolét tálald lime-mal, jalapeñóval és friss korianderrel.

    A lime friss íze és a jalapeño csípőssége igazán felélénkíti az ételt, de ha nem szereted a csípőset, hagyd el.