A sertéshúst vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábasban forralj vizet, és tedd bele a húsdarabokat.
Ha szeretnéd, a sertéshúst először megpiríthatod egy serpenyőben, hogy még gazdagabb ízt adjon a levesnek.
Adj hozzá egy fél hagymát és 2 gerezd fokhagymát egészben, hogy az ízek jobban összeérjenek a főzés során.
A hagymát és fokhagymát egészben hagyhatod, hogy könnyen eltávolíthasd őket a főzés végén.
Főzd a húst 45-60 percig, amíg teljesen megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnél a főzésen, használhatsz nyomástartó edényt.
Ha a hús megpuhult, adj hozzá a hominy kukoricát, a fűszerpaprikát, a koriandert, sót és frissen őrölt borsot. Keverd jól össze.
A hominy kukorica fontos az autentikus pozole ízhez, ezért ne hagyd ki!
Főzd a levest még 30-40 percig, hogy a kukorica teljesen megpuhuljon és felszívja az ízeket.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy elérd a kívánt sűrűséget.
A kész pozolét tálald lime-mal, jalapeñóval és friss korianderrel.
A lime friss íze és a jalapeño csípőssége igazán felélénkíti az ételt, de ha nem szereted a csípőset, hagyd el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.