A csirkehúst egy nagy lábasban add hozzá az alapléhez, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd a húst, amíg megpuhul, körülbelül 25-30 percig.
Ha a csirkehús megpuhult, könnyedén szétválasztható lesz a csonttól, így könnyen kibontjuk.
Amíg a csirke fő, az olívaolajban pirítsd meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd. Add hozzá a zöld chili és jalapeño chilit, és pirítsd további 2-3 percig.
A chilipaprikát apró darabokra vágva adjuk hozzá, így a levesben jól eloszlanak az ízek.
A csirkehúst vedd ki a lábasból, és húzd le a csontját. A húst szedd kisebb darabokra, és tedd vissza a levesbe.
A csirkehúsnak elég puhanak kell lennie, hogy könnyen szét tudjuk szedni, így érdemes figyelni a főzés idejére.
Add hozzá a hominy kukoricát, a szárított oreganót, köményt, és a sót. Főzd a levest 10-15 percig, amíg az összes hozzávaló megpuhul.
Ha konzerv hominy kukoricát használsz, azt előzőleg öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót.
Ha szükséges, igazítsd az ízeket sóval és borssal. A lime levét facsard bele a levesbe, majd szórd meg friss korianderrel.
A lime frissítő íze és a koriander frissessége kiemeli a leves gazdag ízét.
Tálald forrón, lime gerezdekkel és extra korianderrel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.