Pozole de pollo, csirkehússal és hominy kukoricával, lime gerezdekkel

Pozole de pollo

A pozole egy hagyományos mexikói leves, amelyet gyakran tálalnak különféle feltétekkel, mint például saláta, hagyma és lime. Eredetileg a mai Mexikó területén született, és hosszú múltra tekint vissza. A csirkehússal készült változat különösen népszerű, mivel könnyed és ízletes, ugyanakkor gazdag ízvilággal rendelkezik. A hominy kukorica adja az étel karakterét, és a friss koriander és lime frissessége tökéletes kiegészítője a fűszeres alapnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (felsőcomb vagy mell)
300 g Hominy kukorica (szárított vagy konzerv)
1 db Vöröshagyma
4 szegfű Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 db Jalapeño chili
1 tk. Szárított oregano
1 tk. Kömény
1 csokor Friss koriander
2 db Lime
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 l Alaplé (csirke vagy zöldség)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst egy nagy lábasban add hozzá az alapléhez, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd a húst, amíg megpuhul, körülbelül 25-30 percig.

    Ha a csirkehús megpuhult, könnyedén szétválasztható lesz a csonttól, így könnyen kibontjuk.

    2

    Amíg a csirke fő, az olívaolajban pirítsd meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd. Add hozzá a zöld chili és jalapeño chilit, és pirítsd további 2-3 percig.

    A chilipaprikát apró darabokra vágva adjuk hozzá, így a levesben jól eloszlanak az ízek.

    3

    A csirkehúst vedd ki a lábasból, és húzd le a csontját. A húst szedd kisebb darabokra, és tedd vissza a levesbe.

    A csirkehúsnak elég puhanak kell lennie, hogy könnyen szét tudjuk szedni, így érdemes figyelni a főzés idejére.

    4

    Add hozzá a hominy kukoricát, a szárított oreganót, köményt, és a sót. Főzd a levest 10-15 percig, amíg az összes hozzávaló megpuhul.

    Ha konzerv hominy kukoricát használsz, azt előzőleg öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót.

    5

    Ha szükséges, igazítsd az ízeket sóval és borssal. A lime levét facsard bele a levesbe, majd szórd meg friss korianderrel.

    A lime frissítő íze és a koriander frissessége kiemeli a leves gazdag ízét.

    6

    Tálald forrón, lime gerezdekkel és extra korianderrel díszítve.