Pozole de pollo, csirkehĂșssal Ă©s hominy kukoricĂĄval, lime gerezdekkel

Pozole de pollo

A pozole egy hagyomĂĄnyos mexikĂłi leves, amelyet gyakran tĂĄlalnak kĂŒlönfĂ©le feltĂ©tekkel, mint pĂ©ldĂĄul salĂĄta, hagyma Ă©s lime. Eredetileg a mai MexikĂł terĂŒletĂ©n szĂŒletett, Ă©s hosszĂș mĂșltra tekint vissza. A csirkehĂșssal kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, mivel könnyed Ă©s Ă­zletes, ugyanakkor gazdag Ă­zvilĂĄggal rendelkezik. A hominy kukorica adja az Ă©tel karakterĂ©t, Ă©s a friss koriander Ă©s lime frissessĂ©ge tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje a fƱszeres alapnak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs (felsƑcomb vagy mell)
⭕ 300 g Hominy kukorica (szárított vagy konzerv)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 4 szegfƱ Fokhagyma
⭕ 2 db Zöld chili
⭕ 1 db Jalapeño chili
⭕ 1 tk. Szárított oregano
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 2 db Lime
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 l AlaplĂ© (csirke vagy zöldsĂ©g)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst egy nagy lĂĄbasban add hozzĂĄ az alaplĂ©hez, Ă©s forrald fel. Csökkentsd a hƑt, Ă©s fƑzd a hĂșst, amĂ­g megpuhul, körĂŒlbelĂŒl 25-30 percig.

    Ha a csirkehĂșs megpuhult, könnyedĂ©n szĂ©tvĂĄlaszthatĂł lesz a csonttĂłl, Ă­gy könnyen kibontjuk.

    2

    AmĂ­g a csirke fƑ, az olĂ­vaolajban pirĂ­tsd meg a felaprĂ­tott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒvegesedni nem kezd. Add hozzĂĄ a zöld chili Ă©s jalapeño chilit, Ă©s pirĂ­tsd tovĂĄbbi 2-3 percig.

    A chilipaprikĂĄt aprĂł darabokra vĂĄgva adjuk hozzĂĄ, Ă­gy a levesben jĂłl eloszlanak az Ă­zek.

    3

    A csirkehĂșst vedd ki a lĂĄbasbĂłl, Ă©s hĂșzd le a csontjĂĄt. A hĂșst szedd kisebb darabokra, Ă©s tedd vissza a levesbe.

    A csirkehĂșsnak elĂ©g puhanak kell lennie, hogy könnyen szĂ©t tudjuk szedni, Ă­gy Ă©rdemes figyelni a fƑzĂ©s idejĂ©re.

    4

    Add hozzĂĄ a hominy kukoricĂĄt, a szĂĄrĂ­tott oreganĂłt, kömĂ©nyt, Ă©s a sĂłt. FƑzd a levest 10-15 percig, amĂ­g az összes hozzĂĄvalĂł megpuhul.

    Ha konzerv hominy kukoricĂĄt hasznĂĄlsz, azt elƑzƑleg öblĂ­tsd le, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a felesleges sĂłt.

    5

    Ha szĂŒksĂ©ges, igazĂ­tsd az Ă­zeket sĂłval Ă©s borssal. A lime levĂ©t facsard bele a levesbe, majd szĂłrd meg friss korianderrel.

    A lime frissĂ­tƑ Ă­ze Ă©s a koriander frissessĂ©ge kiemeli a leves gazdag Ă­zĂ©t.

    6

    Tålald forrón, lime gerezdekkel és extra korianderrel díszítve.