Az almákat hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. Egy lábosban öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel. Amint felforrt, adjuk hozzá a zabpelyhet és a fahéjat.
Ha az alma túl savanyúnak tűnik, egy kis mézet is adhatunk hozzá, hogy lágyabb legyen az íze.
Keverjük meg a zabpelyhet, és hagyjuk főzni alacsony hőfokon 5-10 percig, amíg a zabpehely megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet vagy tejet, hogy elérjük a kívánt állagot.
Ha sűrűbb zabkását szeretnénk, kevesebb folyadékkal főzzük, ha hígabban, akkor több folyadékot adhatunk hozzá.
Amikor a zabkása kész, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az apróra vágott almákat és a mandulát. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis mézet a kívánt édesség eléréséhez.
A mandulát először piríthatjuk egy serpenyőben, hogy még intenzívebb íze legyen.
Tálalás előtt szórjuk meg a zabkását egy kevés őrölt fahéjjal, és díszítsük a tetejét mandulával és alma szeletekkel.
A fahéj az ételt ínycsiklandóvá teszi, és extra antioxidánsokkal is gazdagítja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.