Prebiotikus almás-mandulás zabkása tálalva, fahéjjal és friss mandulával

Prebiotikus almás-mandulás zabkása

A zabkása egy klasszikus reggeli étel, amelyet világszerte sokféleképpen készítenek. A prebiotikus almás-mandulás zabkása egy különleges változata, amely nemcsak finom, hanem tápláló is. Az alma és mandula kombinációja egyedülálló ízharmóniát biztosít, míg a zabpehely prebiotikus hatása támogatja az emésztést. A zabkása az egyik legjobb módja annak, hogy reggel energiával töltsük fel a testünket, és a tápanyagokban gazdag alapanyagok segítenek egészségesen indítani a napot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Zabpehely
2 db Alma
50 g Mandula
200 ml Tej
1 tk. Méz
1 tk. Cinnamon (fahéj)
150 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. Egy lábosban öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel. Amint felforrt, adjuk hozzá a zabpelyhet és a fahéjat.

    Ha az alma túl savanyúnak tűnik, egy kis mézet is adhatunk hozzá, hogy lágyabb legyen az íze.

    2

    Keverjük meg a zabpelyhet, és hagyjuk főzni alacsony hőfokon 5-10 percig, amíg a zabpehely megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet vagy tejet, hogy elérjük a kívánt állagot.

    Ha sűrűbb zabkását szeretnénk, kevesebb folyadékkal főzzük, ha hígabban, akkor több folyadékot adhatunk hozzá.

    3

    Amikor a zabkása kész, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az apróra vágott almákat és a mandulát. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis mézet a kívánt édesség eléréséhez.

    A mandulát először piríthatjuk egy serpenyőben, hogy még intenzívebb íze legyen.

    4

    Tálalás előtt szórjuk meg a zabkását egy kevés őrölt fahéjjal, és díszítsük a tetejét mandulával és alma szeletekkel.

    A fahéj az ételt ínycsiklandóvá teszi, és extra antioxidánsokkal is gazdagítja.