Prebiotikus brokkoli krémleves, kókusztejjel és friss petrezselyemmel díszítve

Prebiotikus Brokkoli Krémleves

A brokkoli krémleves egy klasszikus zöldségleves, amely minden korosztály számára tökéletes választás. A prebiotikus változatot kókusztejjel készítjük, hogy gazdag és krémes állagot érjünk el, miközben segítünk a bélflóra egészségének fenntartásában. A brokkoli, amely gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, a kókusztej és a friss petrezselyem pedig frissítő ízélményt biztosít. Ez a leves tökéletes egy könnyed vacsorához, vagy egy egészséges ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Brokkoli
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
200 ml Kókusztej
500 ml Zöldség alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit mosd meg és vágd kisebb rózsákra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.

    A brokkoli szárát is felhasználhatod, ne dobd ki, mivel tele van tápanyagokkal.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ha a fokhagyma túl gyorsan megég, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a leves íze ne keseredjen meg.

    3

    Add hozzá a brokkolit és egy csipet sót, majd pirítsd 5-6 percig, hogy enyhén megpuhuljon.

    A brokkoli pirítása segít megőrizni a zöld színét és kiemeli az ízét.

    4

    Öntsd rá a zöldség alaplevet, és főzd 10-15 percig, amíg a brokkoli teljesen megpuhul.

    A főzés során a brokkoli tápanyagainak nagy része átkerül a levesbe, így nem szükséges túl sok időt főzni.

    5

    Miután a brokkoli megfőtt, használd botmixert vagy turmixgépet, hogy sima, krémes levest kapj.

    Ha túl sűrű lenne, nyugodtan adj hozzá még alaplevet vagy vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    6

    Öntsd vissza a levest a lábasba, add hozzá a kókusztejet, és ízesítsd borssal. Forrald fel, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A kókusztej lágyítja a leves ízét, míg a petrezselyem frissességet ad hozzá.