A brokkolit mosd meg és vágd kisebb rózsákra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.
A brokkoli szárát is felhasználhatod, ne dobd ki, mivel tele van tápanyagokkal.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Ha a fokhagyma túl gyorsan megég, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a leves íze ne keseredjen meg.
Add hozzá a brokkolit és egy csipet sót, majd pirítsd 5-6 percig, hogy enyhén megpuhuljon.
A brokkoli pirítása segít megőrizni a zöld színét és kiemeli az ízét.
Öntsd rá a zöldség alaplevet, és főzd 10-15 percig, amíg a brokkoli teljesen megpuhul.
A főzés során a brokkoli tápanyagainak nagy része átkerül a levesbe, így nem szükséges túl sok időt főzni.
Miután a brokkoli megfőtt, használd botmixert vagy turmixgépet, hogy sima, krémes levest kapj.
Ha túl sűrű lenne, nyugodtan adj hozzá még alaplevet vagy vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
Öntsd vissza a levest a lábasba, add hozzá a kókusztejet, és ízesítsd borssal. Forrald fel, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A kókusztej lágyítja a leves ízét, míg a petrezselyem frissességet ad hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.