Prebiotikus céklás-almás saláta tálalva reszelt céklával, almával és joghurttal

Prebiotikus céklás-almás saláta

A céklát már az ókori görögök is használták gyógyító tulajdonságai miatt, de salátaként való felhasználása csak később, a közép-európai konyhákban terjedt el igazán. Az alma és joghurt kombinációja egyesíti a frissességet a könnyű krémességgel, így jön létre ez a prebiotikus, rostokban gazdag fogás, amely nemcsak a bélflórát támogatja, hanem az immunrendszert is. A cékla földes illata keveredik az alma édeskés frissességével, és ahogy a joghurt krémes réteget képez a reszelt hozzávalókon, a konyhát frissítő, természetes aromák töltik meg. Technikai tanács: mindig használj frissen főzött vagy párolt céklát, mert a vákuumcsomagolt változat ízben és textúrában is eltér. Tökéletes választás könnyű nyári vacsorához, diétás étkezéshez vagy bármikor, ha valami igazán tápláló és egészségesre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Cékla
2 db Alma
1 ek. Citromlé
100 g Joghurt (natúr, élőkultúrás)
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Őrölt kömény
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát alaposan mosd meg, majd héjastól főzd puhára sós vízben körülbelül 30–40 perc alatt. Ha megfőtt, hagyd kihűlni, majd hámozd meg és reszeld le nagy lyukú reszelőn.

    Főtt cékla hámozásához használj gumikesztyűt, hogy ne fogja meg a kezed!

    2

    Az almát hámozd meg, magházát távolítsd el, majd reszeld le ugyanúgy, mint a céklát. Azonnal locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    A citromlé nemcsak megakadályozza a barnulást, hanem friss, savanykás ízt is ad a salátának.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a reszelt céklát és almát. Add hozzá a joghurtot, olívaolajat, sót, őrölt köményt, majd alaposan keverd össze, hogy minden egyenletesen eloszoljon.

    Az ízek jobban összeérnek, ha a salátát hűtőben pihenteted legalább 15 percig tálalás előtt.

    4

    Tálalás előtt szórd meg frissen aprított petrezselyemmel. Hidegen, önálló fogásként vagy köretként is tálalható.

    A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt add hozzá, így megőrzi frissességét és élénk színét.