A céklát alaposan mosd meg, majd héjastól főzd puhára sós vízben körülbelül 30–40 perc alatt. Ha megfőtt, hagyd kihűlni, majd hámozd meg és reszeld le nagy lyukú reszelőn.
Főtt cékla hámozásához használj gumikesztyűt, hogy ne fogja meg a kezed!
Az almát hámozd meg, magházát távolítsd el, majd reszeld le ugyanúgy, mint a céklát. Azonnal locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A citromlé nemcsak megakadályozza a barnulást, hanem friss, savanykás ízt is ad a salátának.
Egy nagy tálban keverd össze a reszelt céklát és almát. Add hozzá a joghurtot, olívaolajat, sót, őrölt köményt, majd alaposan keverd össze, hogy minden egyenletesen eloszoljon.
Az ízek jobban összeérnek, ha a salátát hűtőben pihenteted legalább 15 percig tálalás előtt.
Tálalás előtt szórd meg frissen aprított petrezselyemmel. Hidegen, önálló fogásként vagy köretként is tálalható.
A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt add hozzá, így megőrzi frissességét és élénk színét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.