A céklát és édesburgonyát megfőzzük vagy előre főzve használjuk. Meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk a könnyebb pürésítéshez.
A céklát érdemes héjában főzni, majd főzés után lehúzni a héját – így jobban megőrzi színét és ízét.
A póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon 5-6 percig pároljuk, míg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
Kis lángon párold a póréhagymát, így nem ég meg és kellemes édes ízt ad a pürének.
A főtt céklát, édesburgonyát, párolt póréhagymát, citromlevet, sót és borsot turmixgépbe tesszük, és sima állagú pürévé dolgozzuk.
Ha túl sűrű a püré, egy kevés főzőlével vagy vízzel hígíthatod – mindig apránként adj hozzá!
A kész pürét kóstolás után még ízesíthetjük, majd melegen vagy langyosan tálaljuk köretként vagy önálló ételként.
Tálaláskor locsolj a tetejére pár csepp extra szűz olívaolajat a még selymesebb textúráért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.