Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A céklát és az édesburgonyát keverd össze 1 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal, majd helyezd sütőpapíros tepsire.
Használj külön sarkokat a céklának és az édesburgonyának, hogy ne színezzék el egymást.
Süsd a zöldségeket kb. 25-30 percig, amíg megpuhulnak és kissé megpirulnak. Közben egyszer fordítsd meg őket.
A kisebb darabok gyorsabban megsülnek – figyeld a tepsit, nehogy túlpiruljon!
A póréhagymát karikázd fel vékonyan, és forrázd le forró vízzel 1 percig, majd azonnal hűtsd le hideg vízben.
Ez a lépés enyhíti a hagyma erősségét, és kellemesebb ízt ad a salátához.
A salátaalapot (rukkolát vagy bébispenótot) helyezd a tál aljára, erre halmozd a sült zöldségeket és a póréhagymakarikákat.
Tálalás előtt keverd össze az olívaolajat a citromlével, és locsold meg vele a salátát közvetlenül fogyasztás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.