Csicseriborsós avokádósaláta friss paprikával, uborkával és petrezselyemmel tálalva

Prebiotikus csicseriborsós avokádósaláta

A csicseriborsós avokádósaláta a modern egészségtudatos konyha egyik sztárja, hiszen két kiváló növényi fehérjeforrást – a csicseriborsót és az avokádót – kombinálja friss, ropogós zöldségekkel. Az ilyen típusú saláták nemcsak ízletesek, de prebiotikus hatásuk révén az emésztést is támogatják. Amint összekevered a friss uborkát, a kaliforniai paprikát és a krémes avokádót, a saláta színes és étvágygerjesztő megjelenésével azonnal felkelti az érdeklődést. A citromos-olívaolajos öntet frissít, a petrezselyem pedig finom zöld ízt ad az ételhez. Technikai tanács: az avokádót mindig az utolsó pillanatban add a salátához, különben gyorsan barnulhat. Ez a recept ideális könnyű nyári vacsorához, vagy akár piknikre is magaddal viheted – hűtve is kiválóan fogyasztható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Főtt csicseriborsó
1 db Avokádó
100 g Uborka
1 db Piros kaliforniai paprika
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkát és a paprikát mosd meg, magozd ki, és kockázd fel egyforma méretű darabokra. Tedd őket egy nagy tálba.

    A zöldségeket egységes méretűre vágd, hogy az állag és az íz is harmonikus legyen minden falatban.

    2

    A főtt csicseriborsót szűrd le és öblítsd át hideg vízzel, majd csöpögtesd le, és add a zöldségekhez.

    Ha konzerv csicseriborsót használsz, öblítsd le alaposan, hogy ne legyen túl sós vagy fémes ízű.

    3

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, hámozd meg, majd kockázd fel. Locsold meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd add a tálhoz.

    Érett, de nem túl puha avokádót válassz – így szép darabos marad, nem pépesedik a salátában.

    4

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a salátára. Finoman forgasd össze.

    A keverést óvatosan végezd, különösen az avokádó miatt – így az állaga megmarad és nem esik szét.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Azonnal fogyasztható, de rövid ideig hűtve még jobban összeérnek az ízek.

    A legjobb ízhatás eléréséhez tálalás előtt 10 percig lefedve pihentesd a hűtőben.