Az uborkát és a paprikát mosd meg, magozd ki, és kockázd fel egyforma méretű darabokra. Tedd őket egy nagy tálba.
A zöldségeket egységes méretűre vágd, hogy az állag és az íz is harmonikus legyen minden falatban.
A főtt csicseriborsót szűrd le és öblítsd át hideg vízzel, majd csöpögtesd le, és add a zöldségekhez.
Ha konzerv csicseriborsót használsz, öblítsd le alaposan, hogy ne legyen túl sós vagy fémes ízű.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, hámozd meg, majd kockázd fel. Locsold meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd add a tálhoz.
Érett, de nem túl puha avokádót válassz – így szép darabos marad, nem pépesedik a salátában.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a salátára. Finoman forgasd össze.
A keverést óvatosan végezd, különösen az avokádó miatt – így az állaga megmarad és nem esik szét.
Tálalás előtt szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Azonnal fogyasztható, de rövid ideig hűtve még jobban összeérnek az ízek.
A legjobb ízhatás eléréséhez tálalás előtt 10 percig lefedve pihentesd a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.