A száraz csicseriborsót áztasd be bő vízbe egy éjszakára (legalább 12 órára), majd szűrd le.
Ne használj konzerv csicseriborsót – a falafel állaga csak száraz, áztatott babból lesz megfelelő!
A sárgarépát és a cukkinit reszeld le, majd enyhén nyomkodd ki a levüket. A hagymát, fokhagymát és petrezselymet aprítsd fel.
A zöldségek levét mindig nyomd ki, hogy ne áztassák el a masszát.
Az összes hozzávalót (csicseriborsó, zöldségek, fűszerek, sütőpor) tedd egy aprítógépbe, és pulzálva darálj belőle durvább, de formázható masszát. Ne legyen pépes!
Ha túl nedves, adj hozzá 1-2 evőkanál zabpelyhet vagy lisztet.
Formálj a masszából diónyi gombócokat. Egy edényben forrósíts olajat 170-180°C-ra, majd adagokban süsd ki a falafeleket 3-4 perc alatt aranybarnára.
Teszteld az olaj hőfokát egy kis falafel darabbal – ha buborékolva sül, megfelelő.
Papírtörlőre szedd ki a megsült falafeleket. Tálald friss salátával, tahini szósszal vagy pitában.
Melegen a legfinomabb, de hidegen is kiváló – akár előre is elkészíthető vendégvárónak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.