Prebiotikus csicsóka püré sima, krémes textúrával tálalva

Prebiotikus csicsóka püré

A csicsóka püré egy igazi szuperétel, amely a prebiotikus hatásának köszönhetően elősegíti az emésztést és a bélflóra egészségét. Az étel egyre népszerűbb a tudatos táplálkozásra törekvő emberek körében, mivel gazdag inulinban, ami a bélflóra számára hasznos. Az egyszerű elkészítési módja miatt gyorsan a hétköznapi étkezések részévé válhat. A csicsóka püré egy tökéletes választás a vegán és gluténmentes étkezéshez is, mivel gazdag tápanyagokban és finom ízű.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csicsóka
200 ml Víz
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicsókát alaposan tisztítsd meg. Ha szükséges, hámozd meg, de ha friss és vékony héjú, hagyhatod héjastul is. A csicsóka egy természetes prebiotikum, ezért fontos, hogy ne távolítsuk el a héját, ha nem muszáj.

    A csicsóka héja sok tápanyagot tartalmaz, és az étel textúráján is segít.

    2

    A megtisztított csicsókát vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben megfőjön. Tedd egy lábasba, és öntsd fel vízzel.

    Ha a csicsóka keményebb, akár 10-15 percig is főzheted, hogy biztosan megpuhuljon.

    3

    Adj hozzá egy csipet sót és borsot, valamint az apróra vágott fokhagymát. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a csicsóka teljesen megpuhul.

    A fokhagyma nemcsak ízesít, hanem jótékony hatással is van az emésztésre, így a prebiotikus hatás fokozódik.

    4

    Miután megfőtt, szűrd le a csicsókát, de tartsd meg a főzőlevet. Egy turmixgépben pürésítsd simára a csicsókát, és ha szükséges, adj hozzá egy kis főzővizet, hogy krémesebb állagot érj el.

    Ha túlságosan sűrű, nyugodtan adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    5

    Pürésítés után ízesítsd egy kevés olívaolajjal és citromlével, hogy még gazdagabb ízvilágot kapjon. A citrom frissessége kiemeli a csicsóka ízét.

    Ha szeretnéd, próbálj ki más fűszereket is, mint például szerecsendió vagy friss petrezselyem, hogy még érdekesebb legyen.

    6

    Tálald az elkészült csicsóka pürét köretként vagy akár önálló ételként. Egy kis friss koriander vagy zöldhagyma díszíti a tálat, ha szeretnéd.

    Ez a püré nagyszerű kísérője lehet grillezett húsoknak vagy vegán fogásoknak.