A hagymát hámozd meg, és apróra vágd. A fokhagymát zúzd össze.
A hagymát és fokhagymát apróra vágva gyorsabban átjárják az ízek, és finomabb pörköltet kapsz.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesednek.
Ha szeretnél egy kis édesebb ízt, pirítsd alacsonyabb hőmérsékleten a hagymát, így jobban kiemelkedik az édessége.
Add hozzá a köményt, paprikát, sót és borsot, majd jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.
A pörkölt fűszereit ne aggódj túl, mert az ízek a lassú főzés során szépen összeérnek.
Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. Add hozzá a serpenyőbe, és keverd jól el.
Az édesburgonyát ne vágd túl apróra, hogy ne essen szét a főzés során. Kb. 2 cm-es kockák ideálisak.
Öntsd rá a vizet, és lefedve főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.
Ha túl sűrű lenne a pörkölt, adhatsz hozzá még egy kis vizet, hogy a szósz könnyebben átjárja az édesburgonyát.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Friss kenyérrel vagy párolt rizzsel is tálalhatod.
A petrezselyem frissességet ad a pörköltnek, és szép színt biztosít a tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.