Prebiotikus édesburgonyás pörkölt friss petrezselyemmel tálalva

Prebiotikus édesburgonyás pörkölt

Az édesburgonya pörkölt egy hagyományos étel, amelyet a magyar konyhában is számos változatban megtalálhatunk. Az édesburgonya remekül helyettesíti a hagyományos burgonyát, miközben gazdag rostokban és tápanyagokban. A pörkölt alapja a gazdag fűszeres szósz, amely a kömény és paprika keverékével különleges ízeket ad a zöldségeknek. A prebiotikus hatású édesburgonya segíti az emésztést, így egy igazán egészséges és ízletes ételt készíthetünk belőle.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Édesburgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
300 ml Víz
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg, és apróra vágd. A fokhagymát zúzd össze.

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva gyorsabban átjárják az ízek, és finomabb pörköltet kapsz.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesednek.

    Ha szeretnél egy kis édesebb ízt, pirítsd alacsonyabb hőmérsékleten a hagymát, így jobban kiemelkedik az édessége.

    3

    Add hozzá a köményt, paprikát, sót és borsot, majd jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A pörkölt fűszereit ne aggódj túl, mert az ízek a lassú főzés során szépen összeérnek.

    4

    Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. Add hozzá a serpenyőbe, és keverd jól el.

    Az édesburgonyát ne vágd túl apróra, hogy ne essen szét a főzés során. Kb. 2 cm-es kockák ideálisak.

    5

    Öntsd rá a vizet, és lefedve főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.

    Ha túl sűrű lenne a pörkölt, adhatsz hozzá még egy kis vizet, hogy a szósz könnyebben átjárja az édesburgonyát.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Friss kenyérrel vagy párolt rizzsel is tálalhatod.

    A petrezselyem frissességet ad a pörköltnek, és szép színt biztosít a tálaláskor.