A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra. A fokhagymát is aprítsd fel.
A póréhagymát jól mosd meg, mivel gyakran homok vagy föld maradhat a rétegek között.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát. Pirítsd 3-4 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
A póréhagyma karamellizálása gazdag, édes ízt ad az ételnek, ezért ne pirítsd túl gyorsan.
Add hozzá az aprított fokhagymát, köményt és curry port. Keverd alaposan össze, hogy az ízek jól összeérjenek.
A fűszerek egyenletes eloszlásához érdemes kevergetni, hogy minden falat gazdag ízű legyen.
Most add hozzá a rizst, és pirítsd egy kicsit 2-3 percig, amíg a rizs átveszi a fűszeres ízeket.
A rizst nem kell teljesen megpirítani, csak hogy egy kicsit megszívja a fűszereket.
Öntsd hozzá a vizet és a szójaszószt. Sózd és borsozd ízlés szerint. Hozd forráspontig, majd takard le, és főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet, ha a rizs nem főtt meg teljesen.
Miután a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne nyisd fel a fedőt közben, hogy a rizs párolódás közben ne veszítse el a gőzt.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel vagy egyéb zöld fűszerekkel.
A friss koriander zöld, citrusos íze még frissebbé teszi a rizst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.