Prebiotikus fűszeres póréhagymás rizs friss korianderrel tálalva

Prebiotikus fűszeres póréhagymás rizs

A Prebiotikus fűszeres póréhagymás rizs egy ínycsiklandó étel, amely könnyen elkészíthető és tápanyagban gazdag. A póréhagyma és a fűszerek egyedi ízvilága tökéletesen illeszkedik a rizshez, miközben a prebiotikus összetevők segítenek fenntartani a bélflóra egészségét. Ez az étel különösen ideális azok számára, akik szeretnék feldobni a mindennapi rizsétkezéseiket egy egészséges és ínycsiklandó alternatívával. Az étel gyorsan elkészíthető, és a friss korianderrel való tálalás valódi frissességet ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
2 szál Póréhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Curry por
2 ek. Szójaszósz
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
400 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra. A fokhagymát is aprítsd fel.

    A póréhagymát jól mosd meg, mivel gyakran homok vagy föld maradhat a rétegek között.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát. Pirítsd 3-4 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    A póréhagyma karamellizálása gazdag, édes ízt ad az ételnek, ezért ne pirítsd túl gyorsan.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, köményt és curry port. Keverd alaposan össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A fűszerek egyenletes eloszlásához érdemes kevergetni, hogy minden falat gazdag ízű legyen.

    4

    Most add hozzá a rizst, és pirítsd egy kicsit 2-3 percig, amíg a rizs átveszi a fűszeres ízeket.

    A rizst nem kell teljesen megpirítani, csak hogy egy kicsit megszívja a fűszereket.

    5

    Öntsd hozzá a vizet és a szójaszószt. Sózd és borsozd ízlés szerint. Hozd forráspontig, majd takard le, és főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet, ha a rizs nem főtt meg teljesen.

    6

    Miután a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne nyisd fel a fedőt közben, hogy a rizs párolódás közben ne veszítse el a gőzt.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel vagy egyéb zöld fűszerekkel.

    A friss koriander zöld, citrusos íze még frissebbé teszi a rizst.