Prebiotikus kefíres zöldségleves tálalva friss petrezselyemmel

Prebiotikus kefíres zöldségleves

A kefíres zöldségleves egy friss, egészséges étel, melynek alapja a probiotikus kefir és friss zöldségek kombinációja. Ez a leves nemcsak finom, hanem segíti az emésztést is, hiszen a kefirben található jótékony baktériumok hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyának fenntartásához. A leves története az orosz konyhába vezethető vissza, ahol a kefirt hagyományosan az étkezések részeként fogyasztják. Az évek során világszerte elterjedt, és számos különféle verziója létezik, mindegyik a helyi alapanyagokhoz igazítva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Kefir
200 g Sárgarépa
150 g Cukkini
2 ek. Petrezselyem
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Zeller
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket alaposan mosd meg. A sárgarépát, cukkinit és zellert hámozd meg, majd vágd fel őket kisebb kockákra.

    A zöldségek méretét próbáld egyenletesre vágni, hogy a főzés során egyenletesen puhuljanak.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát pucold meg, és apróra vágd fel.

    A hagymát és fokhagymát nyugodtan feldarabolhatod egy konyhai robotgéppel, hogy gyorsabban végezz.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    Ne pirítsd túl erősen a hagymát, hogy ne keseredjen meg. Csak üvegesedjen.

    4

    Ezután add hozzá a felkockázott zöldségeket (sárgarépa, cukkini, zeller), és pirítsd őket 5-7 percig, amíg egy kicsit megpuhulnak.

    A zöldségek rövid pirítása elősegíti, hogy jobban kihozza az ízüket a levesben.

    5

    Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeket, és forrald fel. Amint felforrt, vedd le a hőt alacsonyabbra, és főzd kb. 20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    A főzés során figyelj arra, hogy ne főzd túl a zöldségeket, hogy ne veszítsenek el a vitaminjaik.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak, vedd le a levest a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Majd öntsd bele a kefirt, és keverd össze alaposan.

    A kefir hozzáadása előtt a leves hőmérsékletét mérd le, hogy ne legyen túl forró, mert a kefir kicsapódhat.

    7

    Ízesítsd sóval és borssal, és tálald melegen. Ha szeretnéd, friss petrezselyemmel díszítheted.

    A petrezselyem frissessége élénkebbé teszi a leves ízét, és extra vitaminokkal gazdagítja!