A sárgarépát alaposan mosd meg, hámozd meg, majd hosszában vágd félbe vagy negyedekre a vastagságától függően, hogy egyforma darabokat kapj.
Minél egyenletesebbek a répaszeletek, annál egyenletesebben sülnek – ne hagyj túl vastag darabokat.
Egy nagy keverőtálban keverd össze az olívaolajat, mézet, citromlevet, fahéjat, sót és borsot. Add hozzá a répákat, és forgasd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon az öntet.
Ha szeretnéd, enyhén melegítsd fel a mézet, hogy könnyebben keverhető legyen az olajjal.
Terítsd a répákat egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást. Előmelegített 200 °C-os sütőben süsd 25–30 percig, amíg megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.
A sütés felénél forgasd meg őket, hogy egyenletesen piruljanak.
A kész répákat tálalás előtt szórd meg friss aprított petrezselyemmel. Melegen és langyosan is tálalható köretként vagy önálló fogásként.
A petrezselymet csak közvetlenül tálalás előtt add hozzá, így megőrzi színét és frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.