Prebiotikus póréhagymás-hal pörkölt tálalva, friss petrezselyemmel díszítve

Prebiotikus póréhagymá-hal pörkölt

A póréhagymás-hal pörkölt egy hagyományos magyar étel, amely a halas és zöldséges pörköltek tökéletes kombinációját adja. A póréhagyma a fűszeres alaplével együtt gazdag ízvilágot teremt, miközben a hal könnyű és tápláló fehérjeforrás. A tejföl hozzáadásával az étel krémesebb lesz, miközben a pörkölt ízvilága lágyabbá válik. Ez az étel egy igazi ínycsiklandó finomság, amely tökéletes étkezést biztosít a családnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
400 g Fehér hal filé (pl. tőkehal, hekk)
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Zöldségleves alaplé
100 ml Tejföl
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát tisztítsd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra. A fokhagymát apróra vágd.

    A póréhagymát mindig alaposan öblítsd le, mivel könnyen homokot vagy szennyeződést tartalmazhat.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a póréhagymát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    Ha gyorsítani szeretnéd a pörkölést, adj hozzá egy kis vízet, hogy a póréhagyma könnyebben megpuhuljon.

    3

    Add hozzá a köményt, paprikát, sót és borsot, majd keverd el a póréhagymás keverékkel. Pirítsd további 1-2 percig.

    A kömény és a paprika intenzívebb ízt ad, de ha szeretnél enyhébb pörköltet, csökkentsd a fűszerek mennyiségét.

    4

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha nem szeretnéd túl folyósra, adj hozzá egy kis lisztet a leveshez, hogy sűrűbb legyen.

    5

    Közben a halat vágd kisebb darabokra. Miután az alaplé megfőtt, add hozzá a halat, és főzd további 10-12 percig, amíg a hal teljesen átsül.

    A hal ne főjön túl sokáig, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha éppen átsült, de még puha.

    6

    Amikor a hal elkészült, add hozzá a tejfölt, és keverd össze. Főzd még 5 percig, hogy a pörkölt jól összeérjen.

    A tejföl ad egy kis krémességet, és lágyítja a fűszerek intenzitását.

    7

    A kész pörköltet szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A friss petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek. Tálalás előtt egy kevés friss citromlé is jól illik hozzá.