A póréhagymát vágd karikákra, a burgonyát hámozd meg és kockázd fel. A fokhagymát pucold meg, és aprítsd fel. A zöldségeket alaposan mosd meg.
A póréhagyma belső levelei között gyakran marad föld – vágd be hosszában, és folyó víz alatt mosd át.
Egy lábasban hevíts olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Párold őket közepes lángon 3-4 percig, amíg megpuhulnak, de nem barnulnak meg.
A lassú párolás kihozza a póréhagyma édességét – ne siesd el ezt a lépést!
Add hozzá a burgonyát és öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd lefedve főzd 20 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
A burgonya krémesebbé teszi a levest – ne hagyd túl darabosan főni.
Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsd simára a levest. Ízesítsd sóval és borssal, majd forrald össze még 1 percig.
Turmixolás után, ha túl sűrű, egy kevés meleg vízzel vagy alaplével hígíthatod.
Tálaláskor kanalazz a tetejére egy adag natúr joghurtot, szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint locsolj rá egy kevés olívaolajat.
A joghurtot csak a tálaláskor add hozzá, hogy megőrizze frissességét és ne csapódjon ki a forró levesben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.