A póréhagymát alaposan mosd meg, és vágd fel karikákra. A paprikát és paradicsomot is aprítsd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A póréhagyma alapos tisztítást igényel, mert könnyen maradhat benne föld. Érdemes hosszában is felvágni, hogy a rétegek között is átjárja a víz.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított póréhagymát, és pirítsd meg 3-4 percig.
A póréhagyma édesebb lesz, ha egy kicsit karamellizálod. Ne hagyd megégni!
Add hozzá a fokhagymát, a paprikát, és pirítsd tovább, amíg a paprika enyhén megpuhul.
A paprika lágyabbá válik, ha nem túl magas hőmérsékleten pirítod, hogy megőrizzék a friss ízüket.
Hozzáadd a fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot, majd keverd jól össze, hogy minden zöldség alaposan átvegye a fűszerek ízét.
A fűszereket mindig pirítsd egy kicsit, hogy jobban kiadják az aromáikat.
Öntsd hozzá a paradicsomot, és egy kevés zöldség alaplevet, majd hagyd főni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsom és paprika elegye segít egy gazdag, ízes alapot adni a lecsónak. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vízet, hogy ne legyen túl sűrű.
Ha elkészült, tálald friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítve.
A friss fűszerek segítenek kiemelni az étel ízét és vizuálisan is vonzóbbá teszik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.