Prebiotikus póréhagymá-lecsó, friss paprikával és paradicsommal

Prebiotikus póréhagymá-lecsó

A lecsó hagyományos magyar étel, amely a pörkölt paprika és paradicsom ínycsiklandó egyesítése. A póréhagyma hozzáadása egy új, friss, édes ízt ad az ételnek, miközben a póréhagyma prebiotikus rostokat tartalmaz, amelyek támogatják az emésztést. A Prebiotikus póréhagymá-lecsó egy tápláló étkezés, amely bármelyik vegetáriánus vagy egészségtudatos étkezésben helyet kaphat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 szál Póréhagyma
4 db Paradicsom
2 db Paprika
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Kömény
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, és vágd fel karikákra. A paprikát és paradicsomot is aprítsd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A póréhagyma alapos tisztítást igényel, mert könnyen maradhat benne föld. Érdemes hosszában is felvágni, hogy a rétegek között is átjárja a víz.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított póréhagymát, és pirítsd meg 3-4 percig.

    A póréhagyma édesebb lesz, ha egy kicsit karamellizálod. Ne hagyd megégni!

    3

    Add hozzá a fokhagymát, a paprikát, és pirítsd tovább, amíg a paprika enyhén megpuhul.

    A paprika lágyabbá válik, ha nem túl magas hőmérsékleten pirítod, hogy megőrizzék a friss ízüket.

    4

    Hozzáadd a fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot, majd keverd jól össze, hogy minden zöldség alaposan átvegye a fűszerek ízét.

    A fűszereket mindig pirítsd egy kicsit, hogy jobban kiadják az aromáikat.

    5

    Öntsd hozzá a paradicsomot, és egy kevés zöldség alaplevet, majd hagyd főni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsom és paprika elegye segít egy gazdag, ízes alapot adni a lecsónak. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vízet, hogy ne legyen túl sűrű.

    6

    Ha elkészült, tálald friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítve.

    A friss fűszerek segítenek kiemelni az étel ízét és vizuálisan is vonzóbbá teszik.