A tésztához a teljes kiőrlésű lisztet és a sót keverd össze, majd morzsold bele a hideg vajat. Ha morzsás állagú lett, adj hozzá annyi hideg vizet, hogy gyúrható tésztát kapj. Formázd cipóvá, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre.
Minél hidegebbek az alapanyagok, annál omlósabb lesz a tészta – ne dolgozd túl!
A póréhagymát szeleteld fel vékony karikákra, az almát hámozd meg, és vágd apró kockákra. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg a póréhagymát 5-6 perc alatt. Add hozzá az almát, és még 2 percig pirítsd.
Az alma enyhe édességet ad az ételnek – válassz keményebb fajtát, ami nem fő szét gyorsan.
Egy tálban keverd össze a joghurtot, a tojást, a szerecsendiót, borsot, majd add hozzá a kihűlt póréhagymás-almás keveréket.
Ne add forrón a joghurthoz, mert a tojás kicsapódhat – mindig hűtsd vissza a zöldségeket!
A pihentetett tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagra, majd bélelj ki vele egy piteformát. Szurkáld meg villával, majd öntsd bele a tölteléket.
Ha szeretnéd, süsd el a tésztát elő (5 perc 180 °C-on), hogy biztosan ropogós maradjon az alja.
Tedd a pitét 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 30 percig, amíg a töltelék megszilárdul és a teteje aranybarna lesz.
Sütés után hagyd a formában hűlni 10 percig, így könnyebb szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.