Póréhagymás-almás savanyúság üvegben, friss kaporral díszítve

Prebiotikus póréhagymás-almás savanyúság

A póréhagymás-almás savanyúság egy friss és könnyű étel, amely a póréhagyma édes és enyhén kesernyés ízét az alma édességével ötvözi. A prebiotikus összetevők, mint az alma és póréhagyma, segítik az emésztést és gazdagítják a bélflórát. Az étel kiváló köret lehet húsok mellé, de önállóan is élvezhető. Az almás és póréhagymás változat friss ízével igazi tavaszi fogás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
2 db Alma
100 ml Almaecet
200 ml Víz
1 ek.
1 ek. Cukor
1 tk. Mustármag
1 tk. Koriander mag
0.5 tk. Feketebors
2 ág Friss kapor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, majd vágd karikákra.

    A póréhagyma külső rétegei gyakran homályosak lehetnek, ezért érdemes alaposan megmosni és a kemikáliákat eltávolítani.

    2

    Az almát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy kockákra.

    Az alma héját eltávolíthatod, ha jobban szereted, de a héja rengeteg tápanyagot és prebiotikumot tartalmaz.

    3

    A vizet, almaecetet, cukrot, sót, mustármagot, koriandermagot és fekete borsot egy lábasban tedd fel főzni. Forrald fel, majd vedd le a tűzről, hogy kicsit lehűljön.

    A savanyúság levét lassú tűzön főzd, hogy a fűszerek íze szépen összeérjen.

    4

    Tedd a póréhagymát és az almát egy befőttes üvegbe, majd öntsd rá a lehűlt savanyúság levét.

    Győződj meg róla, hogy a póréhagyma és alma teljesen ellepi a lé, hogy a savanyúság ízei jól átjárják az összes hozzávalót.

    5

    Add hozzá a friss kaprot, és zárd le az üveget.

    A kapor nemcsak ízt, hanem egy kis színt is ad a savanyúságnak, ami frissességet kölcsönöz a tálhoz.

    6

    Hagyd az üveget szobahőmérsékleten érni 1-2 napig, hogy az ízek összeérjenek, majd tedd a hűtőbe. Minimum 3-4 nap után lesz a legfinomabb.