A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, majd vágd karikákra.
A póréhagyma külső rétegei gyakran homályosak lehetnek, ezért érdemes alaposan megmosni és a kemikáliákat eltávolítani.
Az almát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy kockákra.
Az alma héját eltávolíthatod, ha jobban szereted, de a héja rengeteg tápanyagot és prebiotikumot tartalmaz.
A vizet, almaecetet, cukrot, sót, mustármagot, koriandermagot és fekete borsot egy lábasban tedd fel főzni. Forrald fel, majd vedd le a tűzről, hogy kicsit lehűljön.
A savanyúság levét lassú tűzön főzd, hogy a fűszerek íze szépen összeérjen.
Tedd a póréhagymát és az almát egy befőttes üvegbe, majd öntsd rá a lehűlt savanyúság levét.
Győződj meg róla, hogy a póréhagyma és alma teljesen ellepi a lé, hogy a savanyúság ízei jól átjárják az összes hozzávalót.
Add hozzá a friss kaprot, és zárd le az üveget.
A kapor nemcsak ízt, hanem egy kis színt is ad a savanyúságnak, ami frissességet kölcsönöz a tálhoz.
Hagyd az üveget szobahőmérsékleten érni 1-2 napig, hogy az ízek összeérjenek, majd tedd a hűtőbe. Minimum 3-4 nap után lesz a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.