SĂŒlt csiperkegomba pĂłrĂ©hagymĂĄval tĂĄlalva, aranybarnĂĄra pirĂ­tva, vilĂĄgos tĂĄnyĂ©ron

Prebiotikus pĂłrĂ©hagymĂĄs-fokhagymĂĄs sĂŒlt gomba

A gomba Ă©vezredek Ăłta rĂ©sze az emberi tĂĄplĂĄlkozĂĄsnak – mĂĄr az Ăłkori egyiptomiak is fogyasztottĂĄk gyĂłgyĂ­tĂł erejƱ Ă©telkĂ©nt. A modern Ă©trendben kĂŒlönösen Ă©rtĂ©kes prebiotikus forrĂĄskĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t, mivel segĂ­ti a jĂłtĂ©kony bĂ©lbaktĂ©riumok mƱködĂ©sĂ©t. A pĂłrĂ©hagyma szintĂ©n kivĂĄlĂł prebiotikus zöldsĂ©g, Ă­gy e kĂ©t összetevƑ pĂĄrosĂ­tĂĄsa nemcsak Ă­zletes, de emĂ©sztĂ©stĂĄmogatĂł is. A recept titka a megfelelƑ sĂŒtĂ©si technikĂĄban rejlik: magas hƑfokon, egy rĂ©tegben sĂŒtve a gomba nem enged levet, hanem szĂ©pen karamellizĂĄlĂłdik. KĂ©pzeld el, ahogy a fokhagyma illata keveredik a pirulĂł gombĂĄval Ă©s pĂłrĂ©hagymĂĄval – a vĂ©geredmĂ©ny egy mĂ©ly Ă­zƱ, termĂ©szetes fogĂĄs, ami köretkĂ©nt vagy önĂĄllĂłan is tökĂ©letesen megĂĄllja a helyĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 g Csiperkegomba
⭕ 2 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 0.25 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombĂĄt alaposan megtisztĂ­tjuk, de nem mossuk vĂ­z alĂĄ, csak nedves papĂ­rtörlƑvel ĂĄttöröljĂŒk. A nagyobb fejeket fĂ©lbevĂĄgjuk. A pĂłrĂ©hagymĂĄt karikĂĄra, a fokhagymĂĄt vĂ©kony szeletekre vĂĄgjuk.

    A gomba vĂ­z alatt mosĂĄsa helyett inkĂĄbb nedves törlƑkendƑvel tisztĂ­tsd – Ă­gy nem szĂ­vja magĂĄba a nedvessĂ©get Ă©s szebben pirul!

    2

    Egy nagy keverƑtĂĄlban összeforgatjuk a gombĂĄt, pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt az olĂ­vaolajjal, sĂłval, borssal. Hagyjuk ĂĄllni 5 percet, hogy az Ă­zek kissĂ© összeĂ©rjenek.

    Az olaj egyenletes eloszlatĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlhatsz kĂ©zzel valĂł ĂĄtforgatĂĄst – Ă­gy biztosan minden darabot bevon.

    3

    A gombĂĄs keverĂ©ket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire szĂłrjuk egy rĂ©tegben, hogy ne fedjĂ©k egymĂĄst. 200°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe tesszĂŒk, Ă©s 25 percig sĂŒtjĂŒk, közben egyszer ĂĄtforgatjuk.

    A gomba akkor pirul jĂłl, ha nincs tĂșlzsĂșfolva – hasznĂĄlj nagy tepsit vagy sĂŒsd kĂ©t rĂ©szletben!

    4

    SĂŒtĂ©s utĂĄn azonnal meglocsoljuk frissen facsart citromlĂ©vel, majd melegen vagy langyosan tĂĄlaljuk köretkĂ©nt vagy önĂĄllĂł fogĂĄskĂ©nt.

    A citromlĂ© frissĂ­tƑ savassĂĄgot ad a gombĂĄnak, de csak sĂŒtĂ©s utĂĄn add hozzĂĄ, hogy ne keseredjen meg!