A gombĂĄt alaposan megtisztĂtjuk, de nem mossuk vĂz alĂĄ, csak nedves papĂrtörlĆvel ĂĄttöröljĂŒk. A nagyobb fejeket fĂ©lbevĂĄgjuk. A pĂłrĂ©hagymĂĄt karikĂĄra, a fokhagymĂĄt vĂ©kony szeletekre vĂĄgjuk.
A gomba vĂz alatt mosĂĄsa helyett inkĂĄbb nedves törlĆkendĆvel tisztĂtsd â Ăgy nem szĂvja magĂĄba a nedvessĂ©get Ă©s szebben pirul!
Egy nagy keverĆtĂĄlban összeforgatjuk a gombĂĄt, pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt az olĂvaolajjal, sĂłval, borssal. Hagyjuk ĂĄllni 5 percet, hogy az Ăzek kissĂ© összeĂ©rjenek.
Az olaj egyenletes eloszlatĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlhatsz kĂ©zzel valĂł ĂĄtforgatĂĄst â Ăgy biztosan minden darabot bevon.
A gombĂĄs keverĂ©ket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire szĂłrjuk egy rĂ©tegben, hogy ne fedjĂ©k egymĂĄst. 200°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆbe tesszĂŒk, Ă©s 25 percig sĂŒtjĂŒk, közben egyszer ĂĄtforgatjuk.
A gomba akkor pirul jĂłl, ha nincs tĂșlzsĂșfolva â hasznĂĄlj nagy tepsit vagy sĂŒsd kĂ©t rĂ©szletben!
SĂŒtĂ©s utĂĄn azonnal meglocsoljuk frissen facsart citromlĂ©vel, majd melegen vagy langyosan tĂĄlaljuk köretkĂ©nt vagy önĂĄllĂł fogĂĄskĂ©nt.
A citromlĂ© frissĂtĆ savassĂĄgot ad a gombĂĄnak, de csak sĂŒtĂ©s utĂĄn add hozzĂĄ, hogy ne keseredjen meg!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.