A póréhagymát vágd fel karikákra, a fokhagymát pedig apróra. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg megpuhulnak.
A póréhagyma és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízüket, és gazdagabbá teszi a rizottó ízét.
Add hozzá a rizst, és keverd át, hogy a szemek egyenletesen bevonódjanak az olajban. Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd addig, amíg a bor elpárolog.
A bor segít kiemelni a rizs ízét, és a folyamat során figyelj rá, hogy a rizs ne ragadjon le.
Lassan öntsd hozzá a zöldségalaplevet, kis adagokban, folyamatosan kevergetve, amíg a rizs fel nem szívja a levet. Addig főzd, amíg a rizs krémes és al dente állagú lesz, körülbelül 18-20 percig.
Ne öntsd rá egyszerre az összes alaplevet, hogy a rizottó megfelelő állagot érjen el. Mindig kis adagokban adagold.
Amikor a rizs elkészült, add hozzá a tejszínt, a parmezán sajtot, a sót és a friss borsot. Keverd simára, hogy a rizottó krémes állagot kapjon.
A tejszín és a parmezán teszi igazán gazdaggá a rizottó ízét, de ha szeretnéd, a parmezánt a tálalás előtt is rászórhatod.
Tálald melegen, és szórj rá még egy kis friss borsot, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.