Prebiotikus póréhagymás-krémes rizottó, friss parmezánnal és borssal tálalva

Prebiotikus póréhagymás-krémes rizottó

A póréhagymás-krémes rizottó az olasz konyha egyik klasszikus étele, amely gazdag ízvilágot kínál. A póréhagyma prebiotikus hatása miatt rendkívül tápláló, és segíti az emésztést. A fehérbor és a parmezán hozzáadásával a rizottó íze gazdagabbá válik, míg a tejszín sima, krémes textúrát biztosít. Ez a recept tökéletes választás egy finom, egészséges étkezéshez, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
250 g Rizottó rizs (Arborio)
1 l Zöldségalaplé
100 ml Fehérbor
150 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fel karikákra, a fokhagymát pedig apróra. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg megpuhulnak.

    A póréhagyma és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízüket, és gazdagabbá teszi a rizottó ízét.

    2

    Add hozzá a rizst, és keverd át, hogy a szemek egyenletesen bevonódjanak az olajban. Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd addig, amíg a bor elpárolog.

    A bor segít kiemelni a rizs ízét, és a folyamat során figyelj rá, hogy a rizs ne ragadjon le.

    3

    Lassan öntsd hozzá a zöldségalaplevet, kis adagokban, folyamatosan kevergetve, amíg a rizs fel nem szívja a levet. Addig főzd, amíg a rizs krémes és al dente állagú lesz, körülbelül 18-20 percig.

    Ne öntsd rá egyszerre az összes alaplevet, hogy a rizottó megfelelő állagot érjen el. Mindig kis adagokban adagold.

    4

    Amikor a rizs elkészült, add hozzá a tejszínt, a parmezán sajtot, a sót és a friss borsot. Keverd simára, hogy a rizottó krémes állagot kapjon.

    A tejszín és a parmezán teszi igazán gazdaggá a rizottó ízét, de ha szeretnéd, a parmezánt a tálalás előtt is rászórhatod.

    5

    Tálald melegen, és szórj rá még egy kis friss borsot, ha szeretnéd.